Wedstrijdverslag Elite Dynamo DS1 – BVC’73 DS1

Vandaag reden wij wederom met drie auto’s richting Neede, waar wij dit keer dames 1 troffen voor de competitie.
Nadat de eerste boetes in de boetepot binnen gekomen waren, Gerard zijn Spotify account had aangemaakt en de laatste bananen opgepeuzeld waren konden we aan de wedstrijd beginnen.

Thuis hebben we, met een totaal verschil van 5 punten, nipt met 3-1 verloren, waardoor er hier in Neede kansen lagen.
Deze gedachte werd gedurende de eerste twee sets volledig van het veld geveegd. De Needse bezem denderde over ons heen. De pass kwam overal, behalve bij onze spellie, waardoor aanvallen haast onmogelijk leek. En ja, hierdoor waren wij vooral het verdedigende team.
De eerste set ging dan ook met overtuiging naar Neede. Eindstand: 25-14
De 4 punten extra in de tweede set (25-18), was nog steeds niet veel beter en gaf nog steeds niet ons representatieve beeld weer. We weten dat we het kunnen, dat hebben we al een aantal momenten kunnen laten zien, alleen er zijn helaas meer momenten dat dit ons niet lukt.

En toen…..
Als je 2-0 achterstaat, en je wil nog winnen, zal je nu gas bij moeten geven. Niet een beetje, maar echt plankgas.
Puntje voor puntje kwamen we dichterbij de Needse dames en gingen we er zelfs even 1 puntje overheen. Helaas trokken we, door nog steeds zelf teveel onnodige (opslag)fouten, wederom aan het kortste eind. De derde set ging met 25-15 (ruimer dan het deze set voelde) alsnog overtuigend naar Neede.

4 punten was voor de Needse dames genoeg, volgens ons. De vierde en laatste set moesten we dan toch echt kunnen winnen! En ja, deze set begon het eindelijk een stuk beter te lopen. Ondanks het sterke spel van onze kant, gaven de Needse dames het niet op. Na een voorsprong van 5 punten, rondom de ‘BIG points’ gaven we deze set alsnog met 27-25 weg. Ontzettend zuur, maar overall hebben we gewoon teveel punten zomaar weggegeven.

Goed. We zullen met zijn allen nog ontzettend hard aan de bak moeten om nog wat punten in deze competitie te behalen. Het eerstvolgende (realistische) doel is REVOC. In het kleine zaaltje in Rekken moeten wij zaterdag 17 februari vanaf 17:00 het heft in eigen handen nemen vanaf punt 1. Hierbij kunnen we jullie support van harte gebruiken! Zien we jullie volgende week?