Wedstrijdverslag BVC’73 DS1 – Tornado Geesteren DS3

Na een weekend rust, mochten we eindelijk weer het speelveld betreden. Deze keer waren er ook echt punten te verdienen. Tornado Geesteren is hekkensluiter in onze poule en heeft nog weinig punten weten te bemachtigen. En ook al hebben ze een wedstrijd minder gespeeld, de prognose ziet er goed uit.
Toch was deze zaterdag niet helemaal een zaterdag als alle andere zaterdagen. Allereerst moesten we een lánge middag wachten, ons avondeten gewoon thuis nuttigen, om pas om 19.00 te spelen. Jelmer gefeliciteerd!! Daarnaast hadden we versterking bij ons, Lieke en Myrthe, waarmee we als een echt volwaardig team (10 personen!!!) de strijd aan konden gaan.
De eerste set liepen we redelijk gelijk op. We wisten echter geen voorsprong te behalen en na wat slordigheden, riep Gerard een time-out aan. We lieten best mooi spel zien, maar we waren veels te lief, DRAN! Dit resulteerde uiteindelijk in winst (25-22).
De tweede set kregen we de tegenstander er flink onder met een aantal series van onze serve. Het liep relatief gemakkelijk en we konden dan ook een mooie voorsprong pakken. Op het moment dat Kelly aan het net werd ‘aangevallen’ door een opslag van de tegenstander, waren we er klaar mee. De set werd snel afgesloten met 25-15 winst.
De derde set was spannender. Op het moment dat de punten werden verdeeld, maakte Ellen een bril…jant…punt! Met een magnifieke kopbal legde ze de bal precies op het marktplein bij de tegenstander. De dames van Tornado wisten niet waar ze moesten kijken, hun ogen rolden zowat uit hun kassen, en wij… bescheurden het van het lachen. Waarop we wel weer enkele punten moesten inleveren. Maar dit punt, waren er minstens vijf waard. Gelukkig wisten we de concentratie toch weer op te pakken en ook deze set wonnen we met 25-22.
De laatste set moest dan ook echt voor ons worden. Hoewel de tegenstander enkele momenten dacht nog te winnen (‘nog ééntje en we winnen?!’), wisten wij dat we deze set echt niet meer gingen weggeven.
Eindelijk hebben we dit seizoen onze eerste 4-0 binnen gehaald. Met deze 5 punten maken we een flinke sprong in de ranglijst. Van positie 11 stijgen we nu maar liefst twee plaatsen, waarop we weer wat veiliger staan.
Volgende week, wederom eigen zaal en normale tijd (16.30) proberen we van de koploper enkele punten af te pakken. Zien we jullie dan weer??