Wedstrijdverslag BVC’73 HS2 – Avanti HS1

Na een weekje rust stond afgelopen zaterdag 4 november de derby tegen Avanti weer op het programma. Joris en Martijn zijn vorige week de tegenstander al even gaan analyseren in Lochem, dus dat moest wel goedkomen. Met een goed gevulde bank, waarvan de meeste spelers lichamelijk weer redelijk in staat waren een aantal speelminuten te maken, begonnen we de wedstrijd. Mark was speciaal voor deze wedstrijd teruggekomen van zijn familieweekend. De eerste set begonnen we enthousiast en zeer sterk. Avanti kon in het begin van de set nog aardig meekomen, maar haakte halverwege de set af. Met 25-17 werd deze set binnengesleept. De tweede set leek qua spelbeeld op de eerste en met wederom ijzersterk spel wisten we Avanti goed te onderdrukken. De laatste twee punten lieten echter wat langer op zich wachten dan nodig, maar met 25-20 sloten we de set nog redelijk ruim af. Gé waarschuwde dat we de heren uit Lochem niet in hun spel moesten laten komen. In de derde en vierde set werd er het een en ander gewisseld, maar ook in deze opstelling bleken wij te sterk voor de mannen van Avanti. Met name Michel liet zien dat hij prima zijn mannetje staat als nieuwste lid van ons team. De laatste twee sets konden nette scores van 25-16 en 25-20 op de tablet genoteerd worden. Deze belangrijke overwinning zorgt ervoor dat we na 4 wedstrijden met 19 punten op een mooie 2e plek staan. #ongeslagen