Wedstrijdverslag BVC’73 DS1 – Dynamo Neede DS1

Na twee zware competitiewedstrijden in Haaksbergen en Hengevelde mochten we eindelijk weer in onze eigen hal spelen. Om half 5 kon de wedstrijd tegen Dynamo Neede DS 1 beginnen.

We begonnen de eerste set nogal rommelig. Vanaf het begin van de competitie spelen wij al 2-4, vandaag gooide Gerard het roer om en speelden we 1-5. Mede door een flink aantal servicefouten en een wisselvallige pass stonden we deze set al snel achter. Gerard riep ons naar de kant en zei dat we de druk bij onszelf eens weg moesten halen en het publiek eens moesten laten zien dat we wel degelijk kunnen volleyballen. Dit lukte enigszins. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij Dynamo, maar op een knullige manier verloren we de eerste set nipt. Setstand: 24-26.

De tweede set begonnen we daarentegen zelf een stuk beter. De servicefouten gingen er aan onze kant langzaam uit, maar nam bij Dynamo juist toe. We profiteerden deze set vooral van de fouten van de tegenstander. Toch zag je ons eigen spel nog steeds niet terug in deze set. Dit had een eindstand van 23-25 tot gevolg.

Als je kijkt naar de setstanden verlies je deze twee sets niet dik. Het was daarom ook mogelijk om hier alsnog punten te pakken. De derde set waren we er dan ook op gebrand om er een vijfde set uit te halen. Eindelijk was ons eigen spel weer terug te zien. De vechtlust nam toe en er werden een aantal ballen flink hard binnen geslagen. Dit resulteerde dan ook in ons voordeel. De set was met 25-19 voor ons!

Dat was 1, we waren er op gebrand om nu ook de vierde set te pakken. Ons eigen spel lieten we dan ook in het begin van de set nog steeds zien. We stonden deze set ook eerst ruim voor. Naarmate de set vorderde leek het wel alsof de zenuwen er langzamerhand weer inslopen en we de druk weer bij onszelf legde. Fout na fout kwam Dynamo terug in de set. Bij een voorsprong van 15-11 keerde het tij. Dynamo maakte punt na punt en wij hadden passend ontzettend veel moeite. Het lukte ons niet om na twee time-outs van Gerard terug te komen in de set en hiermee ging de vierde set helaas met 20-25 naar Dynamo en daarmee ook de winst.

We hebben onszelf en het publiek na twee zware weken wel weer kunnen overtuigen dat we wel degelijk kunnen volleyballen en dat de vechtlust ook zijn aanwezigheid vertoond.
Helaas had er deze wedstrijd meer ingezeten, aangezien Neede niet zozeer de bovenliggende partij was. Volgende week spelen wij wederom tegen Dynamo Neede.
OM 15:00 starten wij tegen het dames 2 in ’t Spilbroek in Neede. Het is aan ons om daar punten mee terug naar Barchem te sprokkelen. Dus, staat er nog niks in de agenda? Dan zien we jullie hopelijk volgende week zaterdag om 15:00 in Neede!