Wedstrijdverslag Volga HS2 – BVC’73 HS2

Het is zaterdag 21 oktober en vandaag mogen we gezellig naar Gaanderen! Nadat er weer enkele spelers de boetepot hadden gespekt (Edje bedankt voor het ophalen, weer een rib uit mijn lijf), gingen we met bijna meer auto’s dan spelers richting Volga. Ja mensen je leest het goed. Van de 13 spelers waar we mee begonnen dit seizoen, staan er vandaag maar 7 op papier. Martijn kan vandaag gelukkig weer meedoen nadat hij een periode geblesseerd is geweest. Hierdoor hebben we gelukkig nog 1 wissel vandaag (die wel later ook nodig blijken te hebben!) De sfeer was goed. Dion gaf zelfs nog aan dat hij thuis een goede voorbereiding heeft gehad (wat dat ook moge wezen). De voorbereiding moet wel heel erg goed zijn geweest want hij was daardoor vergeten zijn haar te doen (wat wij nog nooit mee hebben gemaakt). Met inslaan merken we al dat iedereen er lekker in zit. Dit laten we in de eerste set ook duidelijk zien. Vanaf moment 1 hebben we het hef in handen, alles loopt gewoon goed. De passes liggen perfect, de keuzes van Dion zijn goed en er wordt door de aanvallers meteen gescoord. We wonnen deze set dan ook met 13-25. In de tweede set beginnen we ook stabiel. Eddie wilde halverwege de set gewisseld worden omdat hij even een sanitaire stop moest maken. Geeft niks Eddie, dat krijg je nou eenmaal op die leeftijd. Ondanks dat we een voorsprong hadden begonnen we geforceerd te spelen, we kregen moeite. Nadat de tegenstander bezig was met een serie, werd er besloten om Eddie er weer in te brengen. Dit was echter van korte duur, want na een aantal punten moest hij met een zweepslag in zijn kuit het veld weer verlaten (Eddie, beterschap). Met Martijn weer in het veld pakten we de draad weer op en wisten we de set met 19-25 binnen te slepen. En dan komt de welbekende 3e set. Volga had 2 nieuwe spelers in het veld gebracht. Dit zorgde ervoor dat er aan hun zijde veel meer werd verdedigd. Wat we ook deden, alles werd van de grond geplukt. Ook aan onze zijde werd er goed verdedigd waardoor er veel lange rally’s ontstonden. Hierdoor kregen we het moeilijk… en zwaar! De tegenstanders weten de voorsprong te pakken en we kunnen met moeite met ze mee komen. Op een gegeven moment staan ze met 23-21 voor. Op dat moment zijn wij aan serve. De bal die vliegt ver uit, maar toch krijgen wij het punt omdat de tegenstander opstellingsfout heeft. 23-22. Volgende serve, de bal vliegt mooi in de hoek maar er wordt meteen gefloten; wéér opstellingsfout aan de ander kant! De tegenstanders raken in paniek, weten niet waar ze moeten staan en hebben ook geen time-outs meer met als gevolg dat het spel een paar minuten stil komt te liggen. Hierna weten ze wel weer op de goede plek te staan, maar zijn ze hun focus kwijt. Met gemak weten we de laatste 2 punten ook te scoren waarmee de setstand komt op 23-25. Volga lijkt dan fysiek en mentaal gebroken te zijn. Wij bulken juist weer van de energie omdat we de 3e set toch binnen hebben weten te slepen . Alles liep weer als een trein en zo wisten we de 4e set met 7-25 te winnen! Er gaan weer 5 punten mee naar Barchem. Hierdoor staan we nu 2e met 14 punten uit 3 wedstrijden. Zaterdag 4 november om 16.30 uur hebben we de welbekende streekderby tegen Avanti H1, IN BARCHEM! Dit belooft weer een waar spektakel waarbij we jullie steun goed kunnen gebruiken, tot dan!