Wedstrijdverslag 1e ronde beker WIK Steenderen HS1 – BVC’73 HS2

Dinsdagavond 17 oktober begon voor ons om 21:00 uur de eerste ronde van de beker tegen WIK HS1 te Steenderen. Helaas waren we niet compleet. Frank en Roeland Dinkelman, Mark Halfman en Martijn Jansen kampen nog met blessures. De 1ste set werd begonnen met Dion, Eddie, Joris, Wilco, Hans en René. De set werd degelijk en stabiel gespeeld en met een eindstand van 19-25 binnen gehaald. De 2de set werd ook met deze startopstelling begonnen. Met een mooie service reeks van Joris (5 punten) werd al direct een voorsprong genomen. Aan het einde van de 2de set kwam Michel op de plek van Eddie om alvast warm te draaien voor de 3de set. Michel viel goed in en scoorde gelijk de eerste bal op zijn eigen pass. De 3de set werd begonnen met Koen als spelverdeler. Tot de 10 punten liepen we redelijk gelijk op. Vanaf dat moment begon het op alle fronten minder te draaien. De pass kwamen niet goed en de aanvallers scoorden niet meer. Na een service reeks van 5 punten tegen besloot Ge om Eddie en Dion weer terug te wisselen. Helaas was dit onvoldoende. De voorsprong was te groot en we verloren deze set met 25-18. De 4de set begon goed. Na een lange servicereeks van Wilco (12 punten) was er in het begin van de set al snel een grote voorsprong. Hierdoor konden we relaxed en met wat meer risico spelen. Hans heeft ervoor gezorgd dat de verdedigende spelverdeler nu voortaan met een rechter schoenmaat groter door het leven moet, door een snoeiharde bal rechtdoor op de 4 meter. De tegenstander kwam nog wel wat dichterbij, maar de voorsprong was te groot: 12-25 winst. Eindstand 1-3 WINST!! Op naar de volgende ronde!! Volgende competitiewedstrijd: 21 oktober, Volga HS2 te Gaanderen.