Wedstrijdverslag 1e ronde beker BVC’73 DS1 – DVO DS1

Daar was dan gisteren DE dag om tegen een team te spelen uit de 3e divisie.

De opdracht voor deze bekerwedstrijd was genieten van de wedstrijd en we zien wel hoe het gaat.
Ook had Gerard ons een schaal bitterballen bij 1 set winst beloofd, daar gingen we natuurlijk voor.

Bij het inspelen knalden we er flink op los. Ballen werden mooi ingeslagen. Dat beloofde wat voor wat er komen ging.

De eerste set liep gelijk op. Van beide teams mooi verdedigingswerk en mooie aanvallen. Wat wel opviel zijn de vele opslag fouten bij beide teams.

Bij 17-17 neemt DVO een time out. Pluspuntje voor ons! Na de time out gaat het weer gelijk op tot 25-25. Waarna DVO aan het langste eind trekt door deze set  te winnen met 25-27.

De tweede set begon met een voorsprong van 4-0 voor onszelf. Wij konden deze voorsprong vast houden tot de 10-10. Daar was het breekpunt voor ons. DVO begon over ons heen te lopen en prikte de ballen mooi weg. Bij 14-19 neemt Gerard een time out om ons nog even weer met de koppen de zelfde kant op te krijgen. Dit lukte. We kwamen zelf nog op voorsprong (20-19), tot dat de nummer 1 van DVO haar opslag even liet zien en de set binnen serveerde met 22-25.

De derde set was de allesbeslissende set. Wilden wij nog voor de bitterbalen gaan dan moest dat wel nu gebeuren.
Weer ging het tot de 10 punten gelijk op. Wat een strijd om de bal binnen het spel te houden werd er geleverd. Daarna bouwde DVO de voorsprong uit en stonde wij 15-20 achter. Daar ging de set dachten wij. Totdat wij toch terug wisten te knokken naar 20-20! Dan begint de strijd pas echt als je beide bij de 20 bent. Een paar wissels van beide teams moest ze naar de overwinning helpen. Uiteraard maakten wij het super spannend door ook wat domme foutjes te maken en het uiteindelijk 25-25 werd. Gebrand op de laatste 2 punten! En daar was de winst voor ONS!! Met 27-25 sleepte wij de derde set binnen + een schaal bitterballen!!!

Gebrand om de 2-2 te maken en voor de 5e set te gaan gingen wij de volgende set spelen. Ditmaal namen wij ook het heft in eigen hand door een voorsprong te hebben van 22-16 tot het einde van de set. Je zou denken… nog 3 puntjes en de set is binnen, maar helaas. DVO kwam goed terug met slimme prikballen en een goede opslag serie. Bij 23-23 waren we gebroken en maakte DVO de set af met 23-25. Waardoor we helaas de winst naar DVO ging met 3-1.

Met dit resultaat kunnen wij trots zijn op onszelf dat we deze wedstrijd nog zo spannend hebben weten te maken voor een volle tribune!

Supporters bedankt voor jullie aanmoediging.

Wij spelen aanstaande zaterdag 21 oktober uit in Haaksbergen om 17:45uur.
Uiteraard zijn jullie hier ook van harte welkom.

Liefs Dames 1