Wedstrijdverslag The Phantoms HS1 – BVC’73 HS2

Woensdagavond 4 oktober stond voor heren 2 eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma, uit in Doesburg tegen The Phantoms heren 1. Na een ruime voorbereiding, met drie oefenwedstrijden, konden wij ons tegen de mannen uit Doesburg dan ook eindelijk voor het echt laten zien. In een vernieuwde samenstelling wel te verstaan, want er zijn wat wisselingen geweest. Remco Platerink stopt met het spelen van de wedstrijden en blijft alleen meetrainen. Daarnaast zijn Hans Kamperman en Dion Rouwenhorst heren 2 komen versterken vanuit heren 1 en is Michel Koeleman de derde aanwinst, afkomstig van Gemini Borculo. Dit, met het team dat er afgelopen seizoen ook stond, zorgt ervoor dat onze selectie nu bestaat uit maar liefst 12 man. En met het aantrekken van trainer/coach Gé de Jong in samenwerking met Hans Oplaat hebben wij ook onze technische staf voor het komende jaar rond. Kortom, het seizoen kan beginnen!
Na een mooie trip door de Achterhoek (Appie bedankt nog! Ook voor de mooie verhalen tijdens de trip) kwamen we dan eindelijk aan bij sporthal Beumerskamp. Hier moest het dan toch maar gebeuren, de eerste punten van het nieuwe seizoen. Met 8 man, inclusief libero, begonnen we aan de warming-up, jawel 8 man. Frank en Mark waren namelijk nog geblesseerd en Eddie en Martijn konden geen tijd vrij maken. Inderdaad, 12 man is voor ons echt geen overbodige luxe.
De eerste set begonnen we goed, hoewel er hier en daar nog een aantal schoonheidsfoutjes werden gemaakt namen we al snel een voorsprong en werd er een gat van 8 punten geslagen. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. Toch kwam daar plotseling een sterke serveerder van The Phantoms aan zet en voor we er erg in hadden was de stand gelijk, sterker nog: 23-20 achterstand! Wilco kwam voor ons gelukkig op dat moment aan service en mede dankzij een goede serie kwamen we terug. Het resulteerde in een onwijs spannend einde met voor beide teams setpoints. Uiteindelijk trokken wij aan het kortste eind en de eerste set ging met 29-27 verloren. Om het nog iets pijnlijker te maken viel onze nieuwbakken libero, Roeland, vlak voor het einde van de set ook nog eens geblesseerd uit…
Het roer ging om, Gé voerde een wissel door, een aantal andere posities en noodgedwongen zonder libero. Na een onwennige start van de 2e set, begon het langzaamaan weer te lopen. The Phantoms gingen spelers wisselen, en weer terug. Her en der al wat frustraties bij de mannen uit Doesburg en steeds beter kwamen wij in ons eigen spel. Vooral Hansie Kempermen was on fire, met als hoogtepunt een ‘hotbal’, eindigend ongeveer op de netband, die snoeihard werd binnen geslagen. Drie sets lang hielden we het niveau vast, resulterend in de setstanden 22-25, 16-25 en 20-25. JAWEL, de eerste overwinning van dit seizoen is binnen!
Vrijdagavond gaan wij flink feest vieren omdat onze Wilco gaat trouwen. Daarna pakken we het volleyballen weer op. Liefhebbers kunnen ons weer komen bewonderen op 14 oktober om 16.30 in ’t Onderschoer tijdens onze eerste thuiswedstrijd, tot dan!
Check de laatste updates van BVC HS2 via de nevobo site: https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl8f4t-hs-2