Wedstrijdverslag BVC DS1 – DVO DS3

Dames 1 dendert door!

Nadat we vorige week een top wedstrijd hebben gespeeld waarbij we met 0-2 achter stonden en met 3-2 wisten te winnen werd het nu tijd voor onze eerste thuiswedstrijd in de eerste klasse.

Het is natuurlijk altijd fijn om voor eigen publiek en in onze eigen hal te spelen. Wij begonnen wat later met de wedstrijd omdat dames 2 het wel erg spannend maakte tegen Marvo, 2 sets voor dames 2, knap gedaan!
Na fanatiek te hebben in gerend en ingespeeld, met 3 tallen, was het tijd voor de wedstrijd. De tegenstander was het ervaren dames 3 team van DVO. Zij hadden de vorige wedstrijd ook gewonnen dus wilden natuurlijk ongeslagen blijven.

De eerste set begonnen we sterk, we speelden op flink tempo waardoor de tegenstander niet goed in hun spel kwam. De ervarenheid bracht hun wel op een mooi aantal punten, ze zochten onze gaten goed op, waardoor het aardig knokken was om ze voor te blijven. We bleven tot het eind gefocust. Deze set sloten we af met 25-17.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste waarbij Gerard iedereen liet meespelen, wat resulteerde in een winst met 25-18.

Ja het is tijd voor de derde set, het was warm in de zaal en we werden al een beetje moe. We moesten tempo blijven houden, dit lukte niet altijd waardoor DVO mooi gebruik maakte van onze gaten en het tot midden in de set spannend bleef. Gerard gaf ons een peptalk en we konden ons weer 100% inzetten en we wonnen dan ook met 25-19.

Zouden we dan toch met 4-0 gaan winnen in de 1ste klasse? We hadden dit gehoopt maar ons spel werd helaas wat trager, we maakten zelf fouten en lieten DVO in hun spel komen. We kwamen een paar keer wat puntjes dichterbij DVO maar het was niet genoeg. Onze set-uppers maakten zelf nog wat mooie puntjes en Gerard probeerde ons nog positief te krijgen en ervoor te zorgen dat we weer gingen lachen, maar het mocht niet baten. We verloren helaas met 17-25.

Het balen was echter van korte duur, waarom zouden we balen met 4 punten op zak? En onze 2de winst wedstrijd in de eerste klasse? Ik weet het ook niet! We sloten de zaterdag af met een heerlijk stuk vlees van de BBQ op het dorpsplein, wat wil je nog meer!

Op naar de volgende wedstrijd op zaterdag 14 oktober om 16:30 uur in het Onderschoer tegen Revoc dames 1. Zij hebben 2 wedstrijden gespeeld en beide verloren, dit hopen wij zo te houden want wij kennen dit team van vorig jaar en zouden ze graag laten zien dat wij ook in de 1ste klasse thuis horen.

Check de laatste updates van BVC DS1 via de nevobo site: https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl8f4t-ds-1