Wedstrijdverslag WSV DS2 – BVC’73 DS1

Na een aantal weken van voorbereiding, trainen en oefenwedstrijden met nieuwe speelsters en posities, is dan de competitie toch echt begonnen. Onze eerste wedstrijd mochten we spelen in Warnsveld, tegen WSV DS2. Tijdens het 3-kamp van enkele weken geleden, hebben we al tegen deze tegenstander gespeeld. Destijds wisten we 1 set te winnen. Dus er lagen mogelijkheden om punten mee naar Barchem te nemen.
Gezien onze krappe selectie (zie foto; voorronde bekerwedstrijd met geleende speler, Marije) was het ook vandaag weer de vraag met hoeveel spelers we de wedstrijd zouden starten. Met twee geblesseerden, een speler op Curacao en een werkende speler op zaterdag is het niet altijd even gemakkelijk om een compleet team neer te zetten. Maar deze zaterdag waren we met 9 vrouw sterk!
Nadat de banaantjes genuttigd waren konden we het veld betreden.
De eerste twee sets liepen we gelijk op. Aan beide zijden van het veld werd er gevochten voor de punten. Afspraken die tijdens de trainingen zijn gemaakt werden nagekomen en we vertrouwden steeds meer op elkaar en ons eigen kunnen. Hoewel we beide sets nipt hebben verloren, 25-23, kregen we steeds meer lol in deze wedstrijd. Hier viel wat te halen!
In de derde set kregen we daartoe de kans. Na een aantal sterke opslagseries, wisten we een ruime voorsprong te behalen. Ook wisten we eindelijk ons blok goed neer te zetten, waardoor de passer/loper van WSV steeds meer moeite kreeg om langs ons heen te komen. Het apengeluid (oeh-oeh) schalde dan ook menigmaal, tot lichte ergernis en schaamte van onze aanvoerder, door de sporthal. Daarnaast profiteerden we van de onrust aan de andere zijde. De coach van de tegenstander wist blijkbaar niet meer wat te doen, behalve zijn spelers steeds negatiever te benaderen. Deze set wonnen we met 16-25. De eerste breuklijnen werden zichtbaar, maar we wilden ze natuurlijk breken en er met de winst vandoor gaan.
Met deze insteek begonnen we ook de vierde set. Helaas kwamen we op een achterstand te staan. Ons spel verliep wat rommeliger en er werden enkele fouten op rij gemaakt. Ook de scheidsrechter gaf ons op een aantal cruciale momenten punten tegen. Maar onze nieuwe tactiek, het bij elkaar komen na élk punt, bleek een schot in de roos. Door de rust te bewaren en elkaar aanwijzingen te geven, kwamen we weer dichter bij. En… wonnen deze set met 20 – 25.
De laatste vijfde set werd toch nog een flinke krachtmeting. Onze tegenstander wilde het er niet bij laten zitten en we moesten toch nog echt aan de bak. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en onze eerste gewonnen wedstrijd in de eerste klasse is een feit! Met drie punten op zak keerden we terug naar Barchem.
Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen DVO DS3. Graag zien we jullie om 16.30 in ‘t Onderschoer. Jullie support is van harte welkom!!!
Check de laatste updates van BVC DS1 via de nevobo site: https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl8f4t-ds-1