Wedstrijdverslag BVC´73 DS1 – Focus DS3

BVC´73 Dames 1 speelt PD?

Knipsel

Afgelopen donderdag kregen wij op de training van Mike te horen dat de nummer twee uit de competitie Marvo zich officieel terug had getrokken voor PD. Dit betekende voor ons dat wij nog een kans maakten. Op dat moment stonden wij een punt achter op de nummer drie uit de competitie Kerkemeijer Gemini. Dit betekende voor ons dat wij hoe dan ook 4-0 moesten gaat winnen en Gemini een punt moest laten liggen. Vol aan de bak dus op zaterdag.

Na dat we met het hele team dames 2 hebben aangemoedigd en kampioen hebben zien worden, beginnen de zenuwen bij een aantal toch te komen. We weten ondertussen dat Gemini een setje heeft laten liggen, waardoor het nu in onze eigen handen ligt. Nadat Mike ons een goede peptalk heeft gegeven, terwijl hij strak in het pak staat te coachen, is het tijd voor ons om te beginnen.

We beginnen de eerste set fel, Aniek scoort de ene na de andere bal en we bouwen een kleine voorsprong van 5 punten op. Helaas geven we deze weer uit handen en is Mike genoodzaakt een time-out te nemen op 12-11. Dit lijkt te werken en we bouwen onze voorsprong weer uit tot een stand van 23-15. Toch laten we Focus weer dichterbij komen tot 23-18. Gelukkig blijft het hierbij en maken we de set af met 25-18.

De tweede set gaat het gelijk aan op. Wij maken zelf fouten, waaronder veel service fouten. Mike maakt slim gebruik van zijn wissels waardoor hij steeds 3 aanvallers aan het net heeft staan. Gelukkig pakken wij ons eigen spel weer op en weten deze set binnen te halen met 25-17. De derde set is eigenlijk een kopie van de tweede set, weer veel service fouten en Mike die er af en toe even doorheen moet denderen om ons scherp te houden. Dit pakt goed uit en ook deze set weten we te winnen, dit keer met een stand van 25-19.

Als de vierde set begint is het bij ons bekend dat Gemini met 3-1 gewonnen heeft wat voor ons betekend dat wij deze laatste set ook moeten winnen. Gelukkig gaan wij nu wat ontspannener spelen en ondanks dat er domme fouten gemaakt werden en er soms behoorlijk gevloekt werd in het veld. Mike scheurt uit spanning nog bijna uit zijn broek maar dat mag de sfeer in de zaal niet verpesten. Ook door het publiek word er goed aangemoedigd. Mike neemt op 20-15 een time-out om het stokje over te geven aan onze nieuwe trainer en coach Gerard Janszen. Hij bedankt ons allemaal met een roos. Ook al is dit misschien toch niet helemaal zijn laatste wedstrijd. Een aantal punten later krijgt Marije haar publiekswissel. Ze gaat ons helaas verlaten om bij dames 2 te gaan spelen. Door de goede ambiance en slimme keuzes van de Ellen halen wij deze set binnen met 25-16.

Het feest barst los en wij bedanken met als achtergrond muziek Als we gaan het publiek en Mike nogmaals want ook voor hem hadden wij een cadeau. Het is nog niet voor 100% zeker of wij ook daadwerkelijk PD mogen spelen maar hopelijk krijgen wij in loop van de komende week goed nieuws.

We hebben het seizoen goed afgesloten onder het genot van een aantal, of misschien toch wat meer dan een aantal drankjes op het Amerikaanse eindfeest. Wij willen het publiek bedanken voor alle support en natuurlijk Marije, Rianne en Mike voor de leuke seizoenen samen en wij wensen jullie heel veel succes!

Liefs, BVC dames 1

Knipsel2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *