Wedstrijdverslag VIOS Beltrum DS2 – BVC’73 DS1

Vandaag, op een witte zaterdagmiddag, mochten we aantreden tegen de dames uit Beltrum. Onze selectie was wat aan de krappe kant, twee van onze teamgenootjes zijn aan het genieten van een weekendje in de sneeuw. Maar gelukkig waren Linda en Julia bereidt om ons te versterken. Ook moesten we het vandaag zonder Mike stellen, maar ook hier was al snel een oplossing voor gevonden. Rianne heeft ons vandaag naar de overwinning gecoacht!
Bij aankomst in de hal was het stil en koud. Ondanks de drie velden werd er toch maar één wedstrijd gespeeld. Gelukkig brachten onze trouwe supporters enige sfeer mee. Maar onze supporters doen het natuurlijk niet alleen. Belangrijk was dan ook dat we zelf sfeer gingen maken.
De eerste set begonnen we sterk. De opdracht die we van Rianne meekregen was veel via de midden positie aan te vallen. Dit pakte perfect uit! De ene naar de andere bal werden de hoeken ingeslagen. Beltrum kon hier geen antwoord op vinden. Ook zat de sfeer er goed in. Zelfs dusdanig goed dat onze aanvoerder zich moest melden bij de scheidsrechter. Tijdens de opslag moesten we onze mond dichthouden en mocht er niet geschreeuwd worden! Ondanks de stille momenten tijdens deze eerste set, wisten we met gemak richting de 25 te gaan en Beltrum met 17 punten achter ons te laten.
Belangrijk was om dit spel vast te houden, met als enige kanttekening iets meer pit. De tegenstander had er een handje van om het spel te vertragen. Een beetje meer tempo van onze kant was dan ook wel gewenst. Daarnaast werd duidelijk dat er grote scoringskansen op positie 1 lagen. En daar werden natuurlijk zoveel mogelijk ballen neergelegd. Naast een mooie opslagserie, zorgde dit voor een 17-11 voorsprong. Helaas kwamen we in een lichte dip terecht en gingen we meespelen met de tegenstander. Ongemerkt stonden we 22-22 gelijk. Dit konden we natuurlijk niet laten gebeuren en het gebeurde ook niet. De set werd met 25-23 binnengehaald.
De derde set verliep, eigenlijk weer zoals de eerste set. We wisten al snel een mooie voorsprong te behalen, mede dankzij een aantal serve-series en ook de midden aanvallers wisten de hoekjes weer te vinden. Toch hadden we tegen het einde van de set moeite om het punt binnen te halen. Tot drie keer toe stonden we op set point, maar ook deze set werd met 25-14 gewonnen!
Nu we de wedstrijd gewonnen hadden was het tijd voor een aantal wissels. Toch altijd weer een spannend moment, ‘autistisch’ dat we zijn reageren we niet altijd goed op veranderingen. Maar met een aantal aanwijzingen vanaf de zijlijn wisten we het spel toch weer redelijk op te pakken. Ook deze set wonnen we, 25 – 18.
De komende twee weken hebben we rust. Pas op 4 maart mogen we weer aan de bak, en wel tegen Favorita. Hopelijk kunnen we onze derde positie behouden. Graag zien we jullie dan om 16.30 in Barchem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *