Wedstrijdverslag BVC´73 HS1 – Telecombinatie/NVC HS1

Heren 1 verliest opnieuw van NVC

Knipsel

Het was zaterdag alweer de vijfde wedstrijd op rij die we verloren. Zo’n lange reeks zonder winst hadden we al lang niet meer gehad en het wordt tijd om deze eens te doorbreken. Hoewel het niveau van ons spel wel een stijgende lijn laat zien, blijft het resultaat nog achter. Zaterdag was het NVC uit Nieuwegein dat met de winst aan de haal ging. De eerste drie sets ging de strijd gelijk op, maar daarna namen de gasten de regie in handen.

Door uitlopende wedstrijden voor ons begonnen we iets later aan de wedstrijd. De tribunes waren intussen al goed vol gestroomd toen we met het inslaan begonnen. De ballen werden er voor de wedstrijd af en toe goed in geknald en André lukte het om op midden een bal te “dakken”. De eerste set begonnen we ook vol overtuiging. Door goed met druk te serveren en een sterke blokkering neer te zetten stonden we al snel ruim voor. Vooral de middenmannen van NVC werd daarbij af en toe behoorlijk zoek gespeeld. Hoewel ook de gasten in de loop van de set wat beter in de wedstrijd kwamen, hielden we de voorsprong wel vast (25-21).

Er volgden een tweede en derde set waarin het spel mooi gelijk opging. In een warme hal en opgezweept door het publiek probeerden we er een mooi duel van te maken. Dames 2 ging met hapjes over de tribunes en de sfeer was dan ook opperbest in de sporthal! De tweede set ging helaas met 23-25 naar NVC, maar in de derde set kwamen wij na een spannend slot weer als winnaar uit de strijd (27-25). Het was nu zaak om ook de vierde set binnen te halen en zo een 3-1 overwinning op de nummer 3 van de ranglijst te boeken.

Of we onbewust al blij waren met 2 punten (in Nieuwegein verloren we kansloos met 0-4), of dat we simpelweg ons niveau niet langer vast konden houden is de vraag. Feit is in ieder geval dat vanaf de vierde set bij ons de koek op was. Aanvallend en serverend konden we geen druk meer zetten en NVC kreeg daardoor juist alle ruimte om de druk op te voeren. We kwamen er in deze sets eigenlijk niet meer aan te pas en via 15-25 en 8-15 verloren we alsnog met 2-3.

Ondanks het resultaat was het nog wel lang gezellig bij ’t Onderschoer. De winterparty, georganiseerd door dames 2 om geld voor de vereniging in te zamelen, was erg geslaagd! Komende zaterdag spelen we de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 VVH in Harderwijk. Thuis wonnen we met 3-1, we zullen zien wat er zaterdag te halen valt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *