Wedstrijdverslag Seesing Personeel Orion HS2 – BVC’73 HS1

Heren 1 geeft punten cadeau

Knipsel

Afgelopen zaterdag speelden we in Doetinchem tegen het tweede team van Orion. In de eerste editie van het Achterhoeks onderonsje kwamen wij overtuigend als winnaar uit de strijd. In eigen huis wonnen we overtuigend met 4-0. We verwachtten echter niet dat het dit keer weer zo gemakkelijk zou gaan en dat bleek helaas helemaal te kloppen.

In de eerste set speelden we eigenlijk “gewoon” goed. In de vorige wedstrijden was het zeker geen gewoonte dat we goed speelden, maar dit keer hadden we ons spel aanvankelijk prima voor elkaar. Vooral het vechten voor de punten tijdens de rally’s viel op en daarnaast lieten we Orion de fouten maken. Het leverde een ruime voorsprong op en bij een stand van 20-24 in ons voordeel leken we de set binnen te hebben. Niets was echter minder waar. Of het kwam doordat we ook daadwerkelijk dachten de set al binnen te hebben weet ik niet, maar we kregen het voor elkaar om de set alsnog te verliezen. We maakten het simpelweg aanvallend niet af en verloren met 27-25.

Hoewel het weggeven van de eerste set pijnlijk was, begonnen we wel weer met een goed gevoel aan de tweede set. Ook ditmaal leken we op de setwinst af te streven, maar opnieuw gaven we het opmerkelijk genoeg weg. Eerst lieten we Orion na een stand van (ongeveer) 12-18 op gelijke hoogte komen. Vervolgens namen wij opnieuw een voorsprong, om die bij 20-23 weer volledig uit handen te geven. Mede doordat we een service van de gastheren niet goed onder controle kregen, verloren we met 23-25. Ook de tweede set gaven we dus weg en dit keer kwam dat wat harder aan.

Na afloop van de tweede set trapte Mike de bal weg en dit leverde hem aan het begin van set drie een rode kaart op. Strikt genomen was het een rode kaart, maar gezien het wedstrijdbeeld en de manier waarop hij de bal wegtrapte was het wel wat overdreven. Maar goed, het leverde Orion een punt op en ze mochten beginnen met serveren. De overtuiging in ons spel zakte gedurende de set helaas weg. Hoewel het best gelijk opging, maakten wij deze set geen aanspraak meer op de winst. Met 25-21 ging ook deze set naar de mannen uit Doetinchem. In de vierde set was ons verzet vervolgens helemaal gebroken. We kwamen al snel op achterstand en vochten ons niet meer terug (25-18).

Het positieve was dat ons spel deze wedstrijd weer van een hoger niveau was dan de afgelopen wedstrijden, zeker in de eerste twee sets. Het was daardoor echter wel extra zuur dat we uiteindelijk met lege handen stonden. Bij een overwinning hadden we de vijfde plaats in handen kunnen nemen, maar die plek is nu even uit beeld. Laten we de komende tijd de punten weer gaan pakken, om te beginnen zaterdag thuis tegen telecombinatie/NVC heren 1! Tegen de huidige nummer drie van de ranglijst zullen we wel vol aan de bak moeten. We hopen een goede pot neer te zetten, om vervolgens met z’n allen tevreden bij de door dames 2 georganiseerde winterparty aan te sluiten! Tot zaterdag in ’t Onderschoer!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *