Wedstrijdverslag Seesing Personeel Orion DS3 – BVC’73 DS1

Knipsel

Een nieuwe week, nieuwe ronden en nieuwe kansen. Zaterdag 28 januari speelden wij, net als Heren 1, tegen Orion in Doetinchem. Na een laatste training op donderdag, met een beperkte selectie, onder leiding van Ties (bedankt voor de training!) gingen wij op weg naar Doetinchem.

Een compleet logistiek plan werd opgesteld, besproken, verfijnend en uiteindelijk definitief vastgesteld om onze heen- en terugreis vast te leggen. Nadat ieder zijn weg naar de sporthal in Doetinchem had gevonden, konden we beginnen aan onze wedstrijd. Wij hadden er zin in! Kom maar op!

Maar al in de eerste set kwamen wij op een enorme achterstand. Onze kant van het veld leek op een gatenkaas. Geen goede afstemming tussen blokkering en verdediging en geen felheid in de verdediging. Onze foutenlast lag vele malen te hoog. Maar de knop moest om, en de knop ging om. Zoals we dat afgelopen seizoen al vaker hebben laten zien, kunnen wij van een enorme achterstand terug komen. Zo ook deze eerste set. De locomotief leek op gang te komen en wij haalden de eerste alsnog met een winst binnen.

Nu we eindelijk op gang waren, moesten we dit doorzetten in de tweede set. Wij gingen goed van start en bouwden een mooie voorsprong op Orion. Maar hoe dichter wij bij de 20 punten kwamen, hoe kleiner onze voorsprong werd. Onze foutenlast ging omhoog en ons scoringspercentage daalde. We moesten knokken, maar hebben ook deze set in een positief eindresultaat kunnen omzetten.

Dat we de punten hier niet cadeau kregen werd ons inmiddels duidelijk. En dat probleem lag vooral aan ons eigen spel. In de derde set bleef het lastig om ons spel tegen Orion op niveau te krijgen. Met enkele punten konden zij even proeven aan ons eigen spel, maar het duurde helaas nooit lang. Deze derde set verloren wij dan ook nipt.

Op naar de vierde set. We hadden wat goed te maken. We wilden hier in ieder geval het strijdtoneel met een overwinning verlaten. Dus alles moest op alles gezet worden. Maar ook in deze vierde was het moeizaam. De punten gingen voor beide partijen gelijk op. Een enkele onverwachte beslissing van de scheidrechter, maakte het nog spannender. Maar onze foutenlast lag opnieuw veels te hoog. We waren niet bij machte om een overwinning van deze belangrijke set binnen te halen.

Dus op naar een vijfde set. Helaas hebben wij hier de laatste tijd steeds meer ervaring mee. Gelukkig ook positieve ervaringen, waarbij we alsnog een winst in de vijfde set hebben behaald. De opdracht voor het team was ga vrij uit spelen. De puntentelling ging lang gelijk op. Bij de wissel van kant, hadden wij een nipte voorsprong van twee punten en bouwden dit als snel uit naar 3 punten. Maar opnieuw door onze eigen fouten gaven wij deze voorsprong weg. Er werden nog enkele wissels ingezet, maar dit mocht niet meer resulteren in het gewenste eindresultaat. Helaas.

Volgende week, weer nieuwe ronden en weer nieuwe kansen. Op naar de thuiswedstrijd tegen Marvo. Hey Ho Let’s go!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *