Wedstrijdverslag BVC’73 HS1 – Harambee HS1

Heren 1 verliest eerste wedstrijd van 2017

Knipsel

Doordat de wedstrijd van vorige week verplaatst is, speelden we zaterdag onze eerste wedstrijd van 2017. In eigen huis namen we het op tegen Harambee heren 1 uit Enschede. Coach Bertjan was afgelopen donderdag 50 jaar geworden, daarom hadden we een opblaas-Abraham geplaatst en wat andere versiersels geregeld. Bij binnenkomst werd er voor hem gezongen en de sfeer zat er voor aanvang van de wedstrijd goed in.

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een paar weken oud en de oliebollen zijn de afgelopen weken wel weer weggetraind. Bertjan moest door een operatie een aantal trainingen missen. Gelukkig waren Gé de Jong en Gerard Janszen bereid om een paar trainingen voor hun rekening te nemen. Heren, nogmaals bedankt daarvoor! Ondanks dat we ruim de tijd hebben gehad om bij te komen van de feestdagen, speelden we erg slap in de eerste set. Qua punten ging het weliswaar gelijk op, maar het initiatief lag bij Harambee. Het lukte ons niet om een voorsprong te pakken en de set ging dan ook met 22-25 naar de gasten.

Het was duidelijk dat we in het vervolg van de wedstrijd een stuk feller moesten spelen en gelukkig herpakten we ons ook in de tweede set. Blokkerend wisten we het, zeker in het begin van de set, de aanvallers van Harambee moeilijk te maken. Zelf kwamen we makkelijker tot scoren en onze servicedruk ging ook omhoog. Het resulteerde in een ruime setwinst, 25-16. Aanvankelijk leken we het niveau ook in de derde set vast te houden, maar we kregen het deze set toch weer een stuk moeilijker. Een ruime voorsprong konden we dit keer niet pakken, maar we sleepten de set uiteindelijk wel met 25-23 binnen.

Het was nu zaak om ook de vierde set te pakken, om zo een moeizame 3-1 overwinning te behalen. Dit lukte helaas niet. Onze pass werd meer onder druk gezet, terwijl we zelf juist niet moeilijk genoeg serveerden. Daarnaast konden we ook aanvallend geen vuist meer maken. Harambee wist juist beter de gaten in onze blokkering en verdediging te vinden, waardoor we de set met 20-25 verloren. Ook in de beslissende vijfde set kregen we ons spel niet echt meer op de rails, waardoor de overwinning met 11-15 naar de mannen uit Enschede ging.

Met het spel dat we afgelopen zaterdag hebben laten zien kunnen we niet tevreden zijn. Kijken we ook naar de resultaten van de laatste wedstrijden voor kerstvakantie, dan kunnen we wel stellen dat we met een slechte serie bezig zijn. Het zal echt weer feller en beter moeten, om te beginnen op de trainingen! Komende zaterdag spelen we in Doetinchem tegen Seesing Personeel Orion heren 2. Thuis boekten we weliswaar een klinkende 4-0 overwinning, maar we zullen vol aan de bak moeten om ook zaterdag een goed resultaat neer te zetten. Tijd over zaterdag? Dan zien we je graag om 15:30 uur in Doetinchem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *