Wedstrijdverslag BVC´73 DS1 – TOHP DS1

Knipsel

Voor de ‘laatste’ keer dit seizoen was ons hele team compleet. Na 3 wedstrijden met een libero te hebben gespeeld, traden we vandaag tegen TOHP allemaal weer op onze eigen positie aan. Na een lekkere warming-up, waarin de muziek voor een lekker sfeertje zorgde, floot Jelmer om half 5 voor het startsignaal. De ’to(h)pper’ kon beginnen.

Met de laatste set van DVO in ons achterhoofd, ging de wedstrijd van start. Voor diegene die zich afvragen wat er in deze set gebeurde: we stonden 12-4 achter en wonnen, (doordat we ons eigen spel speelden, zonder druk, deze set met 21-19.)

Helaas kwam dit vrije spel er in de eerste set zeker niet aan te pas. Waar wij nogal moeite hebben met het uitvoeren van de service opdrachten die Mike ons vanaf de kant geeft, liep het bij Tohp volgens het boekje. Ze zette onze pass flink onder druk. Het volgende probleem in deze set was scoren. Als het ons lukte om die pass lekker bij de spelverdeler te brengen, hadden de aanvallers toch moeite om te scoren.
Deze set eindigde helaas in 19-25, hiermee was de eerste set voor Tohp binnen. Snel vergeten en door naar set 2, waar we wel ons eigen spel op moesten pakken.

EN HOE! In deze set liep het bij ons volgens het boekje. De pass lag lekker, de servicedruk lag hoog en de aanvallers scoorden. Deze set wonnen wij dan ook overtuigend met 25-14.
Dit spel moesten we in de derde en vierde set blijven vasthouden.

Helaas, zowel in set 3 als in set 4 liep het aan onze kant niet meer volgens plan. We leverde telkens onze voorsprong in en het lukte ons maar niet om die side-out te pakken. De eindstand in set 3 was dan ook 21-25.
Ook in de laatste set liepen we achter de feiten aan. Ook in deze set gaven we onze voorsprong weg, en lukte het ons niet om boven de 20 aan het langste eind te trekken. Einstand 24-26.

Punttechnisch hebben we maar met 1 punt verschil verloren, helaas loop je volgens de ranglijst gewoon 4 punten mis. Na deze wedstrijd staan wij op plek 3 met 9 punten achter zowel Tohp als Marvo. Gelukkig hadden we het zakje chips van Anneke en Tess nog te goed! Niet helemaal verdiend na deze wedstrijd, maar wel heel erg lekker!
Volgende week gaan wij wel voor de volle 5 punten, want die kunnen we wel weer gebruiken! Om 13:00 klink het startsein in de Topsporthal in Doetinchem!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *