Wedstrijdverslag BVC´73 HS1 – Auto van Oort/Rebelle HS 1

Heren 1 komt geen moment in de wedstrijd tegen Rebelle

knipsel

Afgelopen zaterdag speelden we in eigen huis de laatste wedstrijd van het jaar tegen Auto van Oort/Rebelle heren 1 uit Dieren. Het na vorig seizoen uit de eerste divisie gedegradeerde team had tot nu toe vijf punten minder bij elkaar gespeeld dan ons. Vorige week verloren we weliswaar voor het eerst dit seizoen in eigen huis, maar we hadden de hoop om dit keer weer de winst binnen te halen. Kijkend naar de ranglijst zouden we daarmee een belangrijke slag kunnen slaan. Het bleek uiteindelijk ijdele hoop te zijn geweest. We kwamen zaterdag geen moment echt in de wedstrijd.

Voor aanvang van de wedstrijd werden de teams niveau 2, niveau 3 en meisjes C1 gehuldigd vanwege hun behaalde kampioenschap. Erg goed gedaan en nogmaals gefeliciteerd!! Om het feest compleet te maken wilden wij natuurlijk een mooie wedstrijd laten zien, maar dat is helaas niet gelukt. Onze tegenstander uit Dieren heeft een manier van spelen waar wij maar moeilijk mee om kunnen gaan. Serverend maakten ze het ons bij vlagen behoorlijk lastig, maar we hadden ook vooral geen goed antwoord op hun (over het algemeen niet eens zo harde) aanvallen. Met geplaatste balletjes en via het blok geslagen ballen konden ze heel veel punten scoren. Daarnaast wisten zij juist vaak onze aanvallen van de grond te houden, waardoor we maar moeizaam tot scoren kwamen. Het gevolg is dat we met een 0-4 nederlaag (19-25, 20-25, 22-25, 16-25) de winterstop ingaan.

Als we nu de balans opmaken dan kunnen we concluderen dat we tot nu toe een nogal grillig seizoen beleven. Op een goede dag kunnen we van vrijwel elk team winnen, maar op een slechte dag kunnen we ook van elk team verliezen is gebleken. Van de elf wedstrijden wonnen we er 7 en verloren we er 4. Daarbij gingen we in twee wedstrijden met de volle vijf punten aan de haal, maar waren er ook twee wedstrijden waarbij we na afloop met lege handen stonden. Het zorgt er al met al voor dat we op dit moment de vijfde plek op de ranglijst bezetten. Nummer 6, Rebelle, heeft daarbij evenveel punten en de nummers 7 en 8 volgen op korte afstand, maar er is ook voldoende perspectief om in de tweede seizoenshelft een paar plekken te stijgen.

Na drie vrije weekenden zullen we op 14 januari de competitie weer herstarten met een wedstrijd in Barneveld tegen SSS heren 2. Voor nu wensen we iedereen prettige feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2017! Bedankt voor alle steun het afgelopen jaar en we hopen hier natuurlijk ook komend jaar weer op te kunnen rekenen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *