Wedstrijdverslag Pegasus HS1 – BVC’73 HS1

Verdiende overwinning op taai Pegasus

knipsel

Afgelopen zaterdag reisden we af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen Pegasus heren 1. Met onze navigatie MikeMike was de sporthal in ieder geval snel gevonden! De afgelopen weken speelden we met een incomplete selectie. Dit keer hadden we de selectie eindelijk weer eens compleet, maar nu ontbrak coach Bertjan. Hij zat helaas ziek thuis. Daardoor kwam André dit keer niet binnen de lijnen in actie, maar nam hij de coaching voor zijn rekening. Pegasus is een team waar we normaal gesproken wel van winnen, maar waar we wel altijd moeizaam tegen spelen. We wisten dus dat er werk aan de winkel was!

Ook dit keer bleek dat we flink aan de bak moesten om de overwinning binnen te halen. In de eerste set begonnen we goed, maar konden we in eerste instantie geen afstand nemen van de gastheren. Halverwege de set lukte dit wel en namen we een voorsprong van een punt of zeven. Pegasus knokte zich nog wel terug, maar onze voorsprong was voldoende om de eerste set met 21-25 binnen te halen.

In de tweede set ging het spel gelijk op. Wij kwamen op een kleine achterstand, om vervolgens het initiatief weer in handen te nemen en de voorsprong te pakken. Opnieuw gaf Pegasus zich niet zomaar gewonnen, waardoor we ongeveer gelijktijdig bij de 20 aankwamen. In de beslissende fase, boven de 20, waren wij echter weer meedogenloos. Ook deze set ging met 21-25 naar ons!

De derde set leek een kopie te gaan worden van de set ervoor. De strijd ging lange tijd gelijk op. Dit keer was het echter Pegasus dat aan het einde van de set een voorsprong nam. Na een 23-20 achterstand kwamen wij echter met 23-24 als eerste op setpoint. Helaas konden we het uiteindelijk net niet afmaken, waardoor we deze set met 27-25 verloren.

Het verlies van de derde set had ons wakker geschud. We waren niet van plan om er net als vorig seizoen een vijfsetter van te maken. Wij namen dan ook weer het initiatief en kwamen met een ruime voorsprong bij de 20 aan. Daarna vervolgde er een zwakkere reeks aan onze kant en een sterkere fase van onze opponent, waardoor ze nog gevaarlijk dichtbij kwamen. We waren net op tijd weer bij de les om de wedstrijd te beslissen (23-25). Een time-out van Andre met de boodschap: “Ik heb eigenlijk niks te vertellen, maar ik verwacht niet dat hij na de time-out goed gaat serveren” pakte daarbij goed uit. Op een belangrijk moment belandde de service van Pegasus in het net. Uiteindelijk pakten we door de 1-3 winst dus 4 belangrijke punten in Nijmegen!

Ondanks de moeizame winst, was het mooi dat we ook dit keer met vrijwel de hele selectie de winst binnen hebben gehaald. Jelmer kwam weer in actie na zijn knieblessure en ook Eddy was weer van de partij. Alleen het rentree van Mike, na zijn gebroken vinger, laat nog even op zich wachten. Daarbij is André prima ingevallen als coach. Zaterdag spelen we weer om 19:00 uur in ’t Onderschoer. We mogen het dan opnemen tegen koploper Springendal-Set-Up’65 heren 1 uit Ootmarsum. Alle steun is dus weer erg welkom! Tot zaterdag!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *