Wedstrijdverslag BVC’73 HS1 – Springendal-Set-Up’65 HS1

Ongeslagen thuisreeks beëindigd door Set-Up’65

knipsel

Zaterdag speelden we in eigen huis de topper tegen koploper Springendal-Set-Up’65 heren 1 uit Ootmarsum. Voor het oog van onze fanatieke supporters, een verslaggever en fotograaf van de Stentor en een aantal uitgenodigde sponsoren kwam onze ongeslagen reeks thuiswedstrijden helaas ten einde. De wedstrijd leverde een spannende strijd en een hoop spektakel op, maar niet het gewenste resultaat. Het meest spraakmakende moment van de wedstrijd was het einde van de 3e set. Binnen een paar minuten kregen we drie kaarten, twee rode en één gele. Voor een team dat al jaren vrijwel nooit een kaart heeft gekregen, zeker geen rode, is dat toch opvallend.

We begonnen de wedstrijd sterk, we maakten weinig fouten en scoorden gemakkelijk. Set-Up daarentegen kwam maar moeizaam op gang. Het leverde al snel een ruime voorsprong op die we niet meer uit handen gaven. De eerste set ging, toch wel onverwacht ruim, met 25-15 naar ons. Dat beloofde wat voor het vervolg van de wedstrijd!

Vanaf set twee was het wedstrijdbeeld echter zoals je die vooraf bij deze wedstrijd zou verwachten. Het was een fanatieke, maar sportieve, strijd waarbij het spel gelijk opging. Ditmaal nam Set-Up in de loop van de set een kleine voorsprong, wij lieten het vooral aanvallend even afweten. Uiteindelijk hadden ze aan deze voorsprong ook genoeg om de set binnen te halen. We verloren met 22-25.

De derde set liet aanvankelijk een zelfde beeld zien als de voorgaande. We gingen er beiden vol voor en ook nu werden er weinig punten weggegeven. Totdat op een stand van 24-25, in het heetst van de strijd, een beslissing van de scheidsrechters de set ten einde bracht. Een aanval van ons belandde in de blokkering van de tegenstander, maar we konden doorspelen. De arbitrage besliste echter dat de bal niet in de blokkering maar in het net was beland, dus werden we afgefloten voor vier keer spelen en verloren we de set met 24-26. Dit leverde een reactie van onze kant op met de gele kaart en twee rode kaarten tot gevolg. Hoewel de kaarten (in ieder geval deels) terecht waren, is het denk ik niet onlogisch dat er bij zo’n beslissing, op zo’n moment, in emotie zo’n reactie volgt.

Het einde van de derde set had ook een grote invloed op het begin van set vier. In de eerste plaats begonnen met een 0-2 achterstand vanwege de twee rode kaarten. Daarnaast waren we nog wat van slag en liep de achterstand al snel op naar 0-5. In het vervolg van de set konden we ons gelukkig wel weer herpakken en knokten we ons terug. Het was helaas niet voldoende om de set nog winnend af te sluiten. Met 22-25 ging de set en daarmee ook de wedstrijd naar Set-Up.

Het was een mooie en spannende wedstrijd waarbij we denk ik minstens een punt meer hadden verdiend. Daarbij wil ik niet te veel naar de arbitrage wijzen, maar een aantal beslissingen waren op z’n minst ongelukkig te noemen. Waarbij het jammer is dat het einde van de derde set een negatieve stempel drukt op een verder sportieve wedstrijd. Verder denk ik niet dat we erg ontevreden kunnen zijn over ons vertoonde spel, er had alleen meer ingezeten. Set-Up is toch een goede ploeg die een grote kans maakt om uiteindelijk met het kampioenschap aan de haal te gaan. We kunnen ons nu op gaan maken voor de laatste wedstrijd van dit jaar. Zaterdag spelen we opnieuw thuis, dit keer tegen Auto van Oort/Rebelle heren 1. Hopelijk tot zaterdag in ‘t Onderschoer!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *