Wedstrijdgedicht Dash DS5 – BVC’73 DS1

Dames 1 dendert door! Dit keer op 3 december terwijl het buiten flink vroor!

knipsel

 

Dash dames 5 staat op het programma, als we dat gaan verliezen wordt het een drama. Om half 2 klonk het fluitsignaal, wat betekend vroeg vertrekken en op tijd wakker worden allemaal.

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen draaien we mee in de top vier, bovenaan eindigen brengt ons vast veel plezier. De 5 punten moeten mee! Aan de slag dames, hupsakee! Mike was helaas door zijn werk te laat, eens kijken of de opstelling van Rianne aanslaat.

 

We begonnen de eerste set zelfs met een voorsprong van 0-2, zit het beginnersgeluk ons dan toch een keer mee? Waar we normaal al tegen een achterstand aankijken, konden wij nu met de eer strijken. Helaas was dit van korte duur, we stonden zo ineens achter met 10-2 wat zuur!

1 serve serie maakte ons in de war, waardoor wij nog moesten knokken voordat we konden chillen aan de bar. Tijd om wakker te worden, we komen niet voor 0 punten naar Vorden!

Het vechten begon, wat resulteerde in een 0-1 voorsprong. 16-25 was de eindstand, 1 ding is zeker, we hebben het eindresultaat in eigen hand.

 

Set 2 begint, Mike komt nog steeds niet aangesprint. Dan zelf maar weer aan de slag, een makkelijkere set met ruime winst brengt ons een glimlach. Opslagseries, mooie aanvallen en natuurlijk slimme prikballetjes maakten het verschil, hiermee kregen we de tegenstanders wel stil.  De cadeautjes vlogen ons om de horen, pass’jes van Dash kwamen net boven de netrand en de middens sloegen de ballen hierop gelijk in zoals nooit te voren. De wisselspeelsters deden enthousiast mee, tijd om in te vallen, we wonnen ruim hiermee! Jawel met 9-25, dus onder de tien, een zakje chips staat daar tegenover maar Mike dit hebben wij nog niet gezien?!

 

Daar was onze Mike dan eindelijk, we voelden ineens druk dat was overduidelijk. Dash knokte goed mee, het leek alsof ze uit waren op een rentree. Wij volgden de opdrachten niet goed op en kregen flink op ons kop. Dash liep elke keer een paar punten voor, maar opgeven dat doen wij niet hoor! Toen gaven wij wat gas bij en kwamen we langs zij. De scheids probeerde nog wat roet in het spel te gooien en ging met punten richting Dash strooien. Zo zouden wij te vroeg bewegen als de tegenstanders serveerden, nou laten we dat dan maar accepteren. Mike was het hier niet mee eens en zei: Scheids hoe kunnen ze nou eerder weglopen, ze bewegen amper in het veld!  En bedankt Mike, dit compliment hadden we even nodig! Wij maakten ons boos en gooiden de ballen in de roos. 23-25 was een feit, 4 punten mee naar Barchem, de overwinning raken wij in ieder geval niet meer kwijt.

 

Gaan we zelfs met 5 punten aan de haal? Aan het eind van deze alinea weten jullie het allemaal. We maakten het weer onnodig spannend op het begin, er moest meer gescoord worden voorin. Helaas werkte het niet meer voor de middens om de bal in 1x terug te slaan, de bal kwam regelmatig tegen onze kant van het net aan. Natuurlijk gingen wij andere manieren om te scoren verzinnen, hierdoor sleepten we deze set toch nog rustig binnen. 18-25 is genoeg voor deze top ploeg! Helaas hebben de concurrenten ook goed gescoord dus wordt plek 1 nog even door onze neus geboord.

 

Een heel aantal supporters zat er op de bank, voor jullie aanmoediging heel veel dank!

 

A.s. zaterdag (10 december) een thuiswedstrijd tegen VIOS Eefde om half 5, voor diegene die zich vervelen een mooi tijdverdrijf! VIOS Eefde speelt mee in de middenmoot, wat de kansen om een set te verliezen vergroot. 5 punten in Barchem houden is natuurlijk ons doel, wat ons helpt is jullie gejoel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *