Wedstrijdverslag Focus DS3 – BVC’73 DS1

knipsel

Nadat we vorige week 2 goede wedstrijden hebben gespeeld (bekerwedstrijd tegen Focus ds1 en een competitiewedstrijd tegen Gemini ds2) stond er vandaag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Met 4-0 winst zullen we namelijk een 2e plek in de competitie innemen met maar 2 punten achter de nummer 1.

Focus ds3,  een team wat op de 11 plek in de competitie staat met 7 punten uit 7 wedstrijden. (Wij staan 4e met 25 punten uit 7 wedstrijden) Vandaag moesten we (net zoals in de bekerwedstrijd) de focus weer op focus leggen. Wat daarbij erg belangrijk is dat we ons eigen spel wat we de afgelopen wedstrijden hebben laten zien, door kunnen zetten.

De 1e set begonnen we gelijk op. Tot een stand van 2-2. Met een mooie serve serie konden wij de tegenstander onder druk zetten, waardoor wij een voorsprong konden pakken van 7-2. Daarna lieten we de tegenstander weer meer in hun spel komen en was bij ons het spel ver te zoeken. Bij een stand van 9-8 was het dan ook noodzakelijk dat mike een time out nam, om ons weer op scherp te zetten. Hierna ging het gelijk op verder en bij 13-15 was het nodig om de tweede time out te benutten. Uiteindelijk wisten wij er weer 17-17 van te maken. Maar het bleef gelijk op gaan. Na een aantal spelers wissels bij de tegenstander en een wissel aan onze kant… stond er 20-20 op het telbord. We waren er nog niet, maar hebben deze set wel naar ons toe kunnen trekken en de eindstand was 25-22. De eerste set is binnen, maar we hebben eigenlijk geen moment ons eigen spel laten zien en zullen de komende sets hard aan het werk moeten.

Deze set begonnen we iets beter. Er stond al vrij snel een 3-0 op het score bord.  En we konden dit doortrekken tot een stand van 6-2. Hierna lieten we deze tegendtander weer dichterbij komen.. 12-12. Maar ook toen wisten wij wel weer de punten te scoren en was het 19-12. De rest van de set zijn we niet meer echt in de problemen gekomen, wat resulteerde in de setwinst van 25-17.

De derde set… weer hebben wij niet het volleybal laten zien, zoals wij dat kunnen. Het ging weer lang gelijk op.. tot een stand van 12-12. Daarna wisten wij weer het voortouw te nemen en haalden we de set binnen met 25-16.

Oké.  We zijn gemini op de ranglijst voorbij, maar als we voor die 2e plek willen gaan, zullen we ook de laatste set moeten pakken.

Ook de 4e set maakten we het onszelf weer onnodig moeilijk.  De tegenstander kon goed meekomen  en gingen ons zelf voorbij 6-10. Pas na de 16-16 kwamen we lang zij, maar dit was van korte duur. Tot de 22-23 bleven we achter de feiten aan lopen, maar wisten het uiteindelijk wel om te zetten in een setwinst van 25-23.

Kortom het was een wedstrijd waarin wij niet aan onze eigen volleybal zijn toegekomen. De scheidsrechter maakte soms “rare” beslissingen. Als een bal uit valt aan onze kant, dan hebben wij toch een punt? De scheidrechter gaf echter wel het uit teken  aan, maar gaf het punt aan de andere kant. Na wat protest vanaf onze kant en een scheidsrechter die even goed nadacht, maakte hij er toch maar dubbel fout van.  (Er werd nadien nog lang over de scheidrechter)

De 5 punten die we vandaag moesten pakken, hebben we binnen gehaald in een wedstrijd waarin we absoluut niet ons eigen niveau hebben gehaald. Zoals we het zelf noemen: we hebben 5 zakelijke punten binnengehaald! Dit resulteert er nu wel in dat we op een 2e plek in de competitie staan!!!!

Volgende week zaterdag hebben we weer een uitwedstrijd op het programma. Dit keer zullen we spelen tegen dash ds5 in vorden. Dit team staat momenteel op een 9e plek in de competitie. Zaterdag 3 december nog tijd over? Kom dan om 13:30 uur naar vorden om ons te zien voleyballen.  (Mocht dit niet uitkomen? Op 10 en 17 december spelen we om 16:30 uur weer in onze eigen sporthal in Barchem!) Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *