Wedstrijdverslag BVC´73 HS1 – Renswouw HS1

Heren 1 boekt degelijke overwinning op Renswouw

knipsel

Zaterdag speelden we in eigen huis tegen Renswouw heren 1 uit Renswoude. Dit team had voor aanvang van de wedstrijd net zo veel punten als wij bij elkaar gesprokkeld, maar had daar wel een wedstrijd meer voor nodig gehad. Thuis, met de steun van ons fanatieke publiek, zijn we moeilijk te verslaan en na de zeperd van vorige week hadden we weer een goed resultaat nodig. We begonnen de wedstrijd met dezelfde namen als vorige week. Eddy was er dit keer overigens wel weer bij, maar hij had nog niet getraind.

Mini van de week, Mayke Visschers, gaf voor aanvang van de wedstrijd het goede voorbeeld. Zij haalde het eerste punt binnen. Vervolgens begonnen wij de eerste set ook sterk, al moet ook gezegd worden dat Renswouw erg zwak begon. De heren uit Renswoude kwamen er vrijwel niet aan te pas. Met onze service zetten we hun passing onder druk en ook blokkerend hadden we ze een paar keer goed te pakken. Daarnaast verliep ook de rest van ons spel naar behoren, waardoor de set met duidelijke cijfers naar ons ging (25-14).

Ook in de tweede set leek het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Bij Renswouw verliep het spel erg moeizaam en wij konden weer een voorsprong pakken. Ons spel werd echter in de loop van de set minder overtuigend. Serverend konden we minder druk zetten en hoewel de pass behoorlijk goed lag, lieten we ook aanvallend punten liggen. Het was uiteindelijk wel voldoende om de set met 25-20 binnen te halen.

De toename in slordigheden en het ontbreken van overtuiging in ons spel zette in de derde set door. Qua punten ging het in eerste instantie gelijk op, maar halverwege de set hadden wij onze slechtste periode van de wedstrijd. Renswouw was inmiddels beter in de wedstrijd gekomen, wij maakten het aanvallend niet af en dit zorgde ervoor dat de tegenstander ook de druk op onze pass kon opvoeren. Ons spel werd onzeker en we kregen een hele serie punten tegen, waardoor we ruim op achterstand kwamen. Aan het einde van de set verbeterde ons spel iets, maar we verloren wel ruim (17-25).

In de vierde set konden we ons gelukkig weer herstellen. We knokten ons weer terug in de wedstrijd, maar vergaten onszelf nog wel regelmatig te belonen. Het initiatief lag echter weer bij ons. We hadden gedurende de set een kleine voorsprong en in de beslissende fase (boven de 20) drukten wij door terwijl Renswouw niet meer tot scoren kwam. Met 25-20 ging de laatste set weer naar ons! Na afloop van de wedstrijd bleef het overigens nog lang gezellig, waarbij ook een deel van het team van Renswouw het tot na middernacht volhield.

Al met al hebben we wel betere wedstrijden gespeeld, maar we hebben toch een nette 3-1 overwinning binnengehaald. Ons spel was in ieder geval weer een stuk beter dan vorige week en met deze overwinning zijn we thuis nog ongeslagen. Hopelijk kunnen we dit komende zaterdag in stand houden wanneer we opnieuw in eigen huis mogen aantreden. De tegenstander is dan Seesing Personeel Orion heren 2. Tot zaterdag!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *