Wedstrijdverslag Stichting Webton TV HS2 – BVC’73 HS1

Opnieuw een teleurstellend resultaat

knipsel

Afgelopen zaterdag traden we in Hengelo aan tegen hekkensluiter Stichting Webton TV heren 2. We wilden ons goede spel in eigen huis van vorige week graag een goed gevolg geven, maar dat kwam totaal niet uit de verf. Natuurlijk misten we twee middenmannen: Eddy is net vader geworden, GEFELICITEERD!!, en André geniet momenteel van een vakantie. Daarnaast is libero Mike nog altijd niet hersteld van de gebroken vinger die hij een aantal wedstrijden geleden opliep. Daarentegen was Herbert bereid om ons tijdens de afwezigheid van Eddy en André op de diagonaal te versterken. Het zorgde ervoor dat we wat moesten schuiven binnen het team, maar dit mag geen excuus zijn voor ons vertoonde spel.

We speelden, afgezien van de derde set, zonder overtuiging en met veel te weinig beleving. De pass werd over het algemeen goed gebracht, maar aanvallend konden we totaal geen druk zetten. Opvallend was daarbij het grote aantal ballen die simpel bovenhands over het net werden gebracht. Tel daar een lage servicedruk en zwak blokkeren/verdedigen van onze kant bij op en de uitkomst was dat we het de gastheren wel erg gemakkelijk maakten. De eerste twee sets eindigden daardoor allebei in 25-19 voor de thuisploeg.

Het was in de derde set duidelijk dat er iets in ons spel moest veranderen en we leefden zowaar even op. Serverend kregen we de pass van Webton goed onder druk waardoor zij moeite kregen om te scoren. Daarbij pakten we blokkerend meer en kwam er tegelijkertijd ook meer overtuiging in onze aanvallen. Het zorgde ervoor dat deze set ineens ruim naar ons ging met 14-25. Het “kaartenhuis” dat we in de derde set hadden gebouwd, stortte in de vierde set bij een klein duwtje van Webton helaas net zo hard weer in elkaar. Met 25-15 verloren we deze set en daarmee ook de wedstrijd.

We weten wat er beter moet, maar het herstel van de vorige wedstrijd hebben we helaas niet door kunnen zetten. Het is nu zaak om weer volle bak toe te werken naar de volgende wedstrijd. Laten we zaterdag in eigen huis tegen Renswouw opnieuw opkrabbelen en er een mooie pot van maken. Met de steun van het publiek opgezweept door de Balkonside moet dat toch lukken! Tot zaterdag in ’t Onderschoer!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *