Wedstrijdverslag BVC’73 DS1 – Kerkemeijer Gemini DS2

Opslagkanonnen!

knipsel

Na een machtig mooie beker-avontuur, stond afgelopen zaterdag de competitie weer op de planning. Vol goede moed, opgelopen in twee prachtige wedstrijden tegen twee 1e klasse teams, mochten wij ons nu opmaken tegen een wedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini DS2. Als we met dezelfde power, inzet en ‘focus’ deze wedstrijd in zouden gaan als de afgelopen bekerwedstrijden, zou Gemini een lastige tegenstander hebben aan ons. Echter, hebben we het onszelf weer onnodig moeilijk gemaakt op sommige momenten…
De eerste set begonnen we, zoals gewoonlijk, met een flinke achterstand (0-2). Rond de 11 punten kwamen we eindelijk weer gelijk op met Gemini, en begonnen we langzaam aan ons spel op te pakken. Waar we meestal op miraculeuze wijze de set toch naar onze hand weten te zetten, bleven we deze set achter de feiten aanlopen. De set werd verloren met 19-25.
Waar was onze kracht, onze power, onze scherpe gebleven?! In een nieuwe rond, met nieuwe kansen en met twee frisse wisselspelers werd de tweede set begonnen. Natuurlijk weer met een achterstand van 0-1, maar toen kwamen de opslagkanonnen van Dames 1 los. De ene naar de andere bal werd, door middel van prachtige opslagseries, afgevoerd op de dames van Gemini. Ze hadden hier geen antwoord op en een flinke voorsprong werd opgebouwd. De set hebben we uiteindelijk met 25-17 gewonnen.
De derde set. We begonnen zowaar met een voorsprong van 5-0, die ditmaal te danken was aan De Anniek met een prima opslagserie. Het spel liep; de passes werden gebracht, de set-ups werden verspreid over het veld, en de ballen werd in geknald. De tegenstander nam nog een time out bij 18-8, maar dat mocht niet meer baten. De setwinst ging wederom naar ons, 25-14.
Ook de vierde set wisten we ons spel te behouden. Jammer genoeg werden Gemini in deze laatste set soms een beetje ‘gemeni’. Vooral de supporter waren het niet altijd eens met de scheidsrechter en lieten dit duidelijk merken. Gelukkig werd deze set ook in ons voordeel beslecht, 25-18. Daarmee wonnen we de wedstrijd met 3-1!
Op dit moment staan wij op een mooie vierde plek met 25 punten. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de nummer 3, Gemini, met 8 wedstrijden 28 punten heeft weten te behalen. Zullen we volgend weekend de volle 5 punten pakken? En hopelijk weer een plaatsje stijgen op de ranglijst? We gaan het zien in de volgende wedstrijd op zaterdag 26 november tegen Focus DS3 om 16.30 in Hoog-Keppel. Ja… u leest het goed, van datzelfde Focus hebben we in de bekerwedstrijd een machtig mooie wedstrijd gespeeld tegen het eerste team!!! Stay tuned…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *