Wedstrijdverslag BVC’73 DS1 – Focus DS1

Focus op Focus!

knipsel

Focus op Focus! Het motto voor onze laatste training voorafgaand aan deze 2e bekerwedstrijd. Wij hebben goed getraind, een goede voorbereiding op de wedstrijd. Het spelen van een 2e ronde (ja, klinkt toch beter als 1e ronde) in de bekerwedstrijd was voor velen van ons team een nieuwe ervaring. We hebben wekenlang kunnen (na)genieten van onze eerste pot tegen Blok’71. Een wedstrijd waarin wij hebben laten zien dat wij kunnen knokken, doorzetten en onze tegenstander met ons tempo hebben weten te beïnvloeden. Een super overwinning op een eerste klasse team. De perfecte ingrediënten om vol goede moed te beginnen aan de bekerwedstrijd tegen Focus D1.

Het doel van deze wedstrijd, ga vrijuit spelen. Wij hebben niets te verliezen en spelen in onze eigen vertrouwde zaal, met onze vaste supporters en met een nieuwe gelakte vloer. Het was hopen dat dit laatste ons geen parten speelt, aangezien de meeste speelsters in zware of beperkte mate symptomen van autisme vertonen. Zo ook bij de nieuwe belijning in het veld.

Met enkele kleine wijzigingen in onze opstelling, begonnen wij de wedstrijd sterk. Al snel boekten wij een mooie voorsprong. Maar ook Focus werd wakker. Het lukte ons helaas niet om ons sterke spel gedurende de hele set aan te houden. We gaven onze tegenstander net iets te veel ruimte om voorbij te komen. Dit resulteerde setstand van 20-25, waarbij Focus het eerste punt binnenhaalde.

Op naar de 2e set, vol goede moed. We konden in de eerste set goed meekomen, dus het binnenhalen van deze set lag binnen onze mogelijkheden. Focus leek het spoor even bijster te zijn en ons scorebord rinkelde door. Een heerlijke set, waarin wij een dikke overwinning op Focus binnenhaalden met een stand van 25-14.

We hadden de flow te pakken. Met wat pieken en dalen in de derde set, was er een spannende ontknoping. Een prachtige serve serie van Leonie, mag niet ontbreken in dit verslag. Helaas mocht dit niet resulteren in de setwinst. Wij verloren deze set met 26-28, maar hebben gevochten met (bloed), zweet en tranen.

We zitten zooooooo dichtbij! We kunnen dit! Bijt je erin vast! Op naar de 4e en beslissende set. Wij begonnen niet sterk en waren op zoek naar onze flow. Deze hebben we weinig terug laten zien in deze allerlaatste set van onze laatste bekerwedstrijd. Met een 25-13 verlies voor ons, gaat Focus door naar de volgende ronde in de beker.

Maar niet getreurd, want wij hebben (bij vlagen) ons talent weer laten shinen. En wat hebben wij genoten van beide bekerwedstrijden en wij zijn (stiekem) trots op de prestaties die wij in deze wedstrijden geleverd hebben.

Als mosterd na de maaltijd, was het na de wedstrijd de hoogste tijd voor bitterballen. Een gezellige evaluatie van onze wedstrijd, waarbij verschillende pluimen werden uitgedeeld. Overigens zitten deze pluimen niet zo lekker, misschien wordt tijd voor een gatje in de stoelzittingen bij het Onderschoer. Dan kunnen wij ook met pluim lekker zitten na borrelen. Meiden, zijn dit voldoende woordgrappen? Overigens had ook uw woordgrap hier kunnen staan, heeft u suggesties?

Aangezien er tegenwoordig overal een nationale dag voor bestaat, roepen wij bij deze 17 november uit tot Nationale Pluimendag. Een pluim kregen wij immers als team, van onze trotse coach Mike. En we bladeren even door op de kalender. Natuurlijk wil ik jullie de volgende nationale dag, zondag 19 november ook niet onthouden, namelijk Nationale Toiletdag. Het is maar dat jullie het weten.

Ook op onze kalender, zaterdag 18 november 2016. Na deze bekerwedstrijd gaan we op naar de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Kerkemeijer Gemini D2. Het beloofd een gewaagde strijd te worden om de punten, tussen de nummer 3 (Gemini) en 4 (BVC). Kom ons aanmoedigen, zaterdag 18 november 16:30 uur in ’t Onderschoer in Barchem.
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *