Wedstrijdverslag BVC’73 HS1 – VVH HS1

Heren 1 herpakt zich tegen VVH

knipsel

Na de zeperd van vorig weekend in Nieuwegein was duidelijk dat er wat moest veranderen om goed mee te blijven doen in de competitie. Bij de nabespreking van de wedstrijd was de conclusie duidelijk: Op de trainingen moest het niveau omhoog door harder maar vooral meer geconcentreerd te gaan trainen. Het niveau van de trainingen zie je terug in de wedstrijden. Dit verband is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar soms is het goed om weer even met de neus op de feiten gedrukt te worden. Afgelopen week werd er dan ook een tandje bij geschakeld en we waren erop gebrand om in eigen huis tegen VVH heren 1 uit Harderwijk goed voor de dag te komen.

Tegen VVH begonnen we direct sterk, het was een verschil van dag en nacht met de wedstrijd van vorige week. Vooral door een sterke blokkering stond er al snel 5-0 op het scorebord. Vervolgens kregen we het heel even lastig in de passing, maar dit werd al snel weer goed opgepakt. We hielden de tegenstander continu onder druk en we wonnen de eerste set met 25-18.

Ook in de tweede set stonden we aanvankelijk goed te spelen. Het lukte echter niet om een voorsprong op te bouwen. Het spel van VVH liep deze set ook beter en de mannen uit Harderwijk kregen daarbij wat meer praatjes. Ze richtten zich daarbij echter vooral op het publiek, vanaf de tribunes werden we weer fanatiek gesteund! De strijd ging erg gelijk op, maar helaas verloren we deze set uiteindelijk nipt met 23-25.

Hoewel het verlies van de tweede set een tegenvaller was, lieten we ons niet uit het veld slaan. In de derde set lag het initiatief weer duidelijk bij ons. Deze set leek weer op de eerste set, alleen had VVH ditmaal helemaal niets in te brengen. Met overtuigend spel trokken we de set naar ons toe (25-13).

In de vierde set leken we vrolijk verder te gaan. In de loop van de set slopen er echter meer foutjes in het spel en kregen we meer moeite om te scoren. Het zorgde ervoor dat VVH terug kwam tot 22-22. We werden in de cruciale fase van de set weer even op scherp gezet en mede door goed opletten van de tweede scheids (hij zag een touché-bal die de eerste scheids had gemist) ging deze set naar ons (25-23).

Met de 3-1 overwinning zijn we de goede weg weer ingeslagen. Het is nu zaak om dit vast te houden. We trainen deze week een keer in Lochem om vervolgens donderdag in Aalten een oefenwedstrijd tegen BOVO te spelen. De zaal in ’t Onderschoer is namelijk niet beschikbaar. Zaterdag reizen we af naar Hengelo (Overijssel) om het op te nemen tegen Stichting Webton TV heren 2.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *