Wedstrijdverslag BVC’73 DS1 – VIOS Beltrum DS2

knipsel

Iets later dan gepland begonnen we aan onze wedstrijd tegen, op dit moment, de hekkensluiter van onze competitie. Het belangrijkste tijdens dit soort wedstrijden is, dat we ons eigen spel moeten blijven spelen, zonder dat we met de tegenstander mee gaan prutsen. Helaas gebeurt het in deze wedstrijd weer.. Zonder enige moeite heeft de tegenstander ons de eerste paar punten in hun macht. Een strakke service van de overkant, resulteerde al snel in een 7-1 achterstand. De time-out van Mike, was bij een stand van 1-5 dan ook zeker niet onnodig. Waarom ons dit keer op keer aan het begin van een set gebeurd is onduidelijk, maar het lijkt erop dat we deze tik soms even nodig hebben. Door een goede serve serie van Marije en Leonie kwamen we langszij en liepen we zelfs uit tot 22-15. We spelen ons eigen spel. Ellen kreeg de pass op de plek waar ze die graag wil hebben, waardoor de middens optimaal gebruikt konden worden. Ook dit spel kan zomaar ineens weer even wegvallen. Hierdoor lieten we VIOS toch nog een aantal punten maken in de slotfase van de eerste set. Gelukkig namen we op tijd weer de touwtjes in handen en haalden we de eerste set binnen met 25-19.

Het eerste deel van de tweede set, lieten we VIOS zien waar wij toe in staat zijn en dat we wel degelijk goed volleybal kunnen leveren. Al snel stonden we dan ook met 11-4 voor. Misschien toch wel kenmerkend op het moment bij ons is dat we ons goede spel ineens weer even kwijt kunnen zijn. Als de pass niet loopt en de aanvallers er niet lekker door kunnen komen, wordt scoren wel heel lastig. Wij maken in deze fase 1 punt, waar VIOS er 6 maakt. Dit zorgde ervoor dat het scorebord op 12-10 stond. Gelukkig herpakten we ons goed en legden we de druk weer aan de kant van VIOS. We lieten VIOS nog wel een aantal punten maken aan het einde van de tweede set, maar toch wisten we ook deze set binnen te slepen met 25-22.

In de derde en de vierde set lieten wij zien waarom wij graag kampioen willen worden dit seizoen. Ook in deze twee sets lag de pass uitstekend, waardoor de middens er vaak van konden profiteren. Mike kon tijdens de nodige time-outs aan de kant van VIOS rustig met ons een slokje meedrinken. Waar wij de derde set binnenhaalden met een stand van 25-15, lukte het ons in de vierde set om VIOS onder de 10 te houden. 25-8 was het resultaat.
Ondanks het feit dat het niet een wedstrijd was waarvan wij na die tijd nog stonden de springen, wegens het iets wat trage spel, is het ons toch gelukt om de volledige 5 punten in Barchem te houden. Willen we dit jaar kampioen worden of de p/d halen, zullen we in dit soort wedstrijden geen onnodige setjes moeten laten liggen. Dit hebben we dan gelukkig vandaag ook niet gedaan, waardoor Ellen deze 5 punten ook wel zakelijke punten noemde!

Volgende week spelen wij om 15:30 in Dinxperlo tegen Favorita DS2. Favorita is op dit moment de nummer 6 van de ranglijst, wij de nummer 4. Ook tijdens deze wedstrijd zullen we gewoon weer ons eigen spel moeten spelen. Als we dit doen, kunnen we het de tegenstander erg moeilijk maken.
Heb je volgende week nog niks op de planning staan, ook tijdens deze wedstrijd is jullie support van harte welkom!
Staat er al wel iets op de planning of is Dinxperlo toch net iets te ver uit de richting, op zaterdag 19 november spelen wij om 16:30 tegen Kerkemeijer Gemini DS2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *