Wedstrijdverslag BVC’73 HS1

Geen stunt in nationale beker
Zaterdag speelden we in Ootmarsum drie wedstrijden in de tweede ronde van de nationale beker. We mochten het opnemen tegen VoCASA en Stichting Webton TV, uitkomend in de topvisie, en een team die we ook in de competitie tegen zullen komen: Springendal-Set-Up’65. Het was dus een bekerronde met topteams, waarbij wij vooral moesten genieten en daarbij natuurlijk proberen om voor een stunt te zorgen.
We mochten eerst aantreden tegen VoCASA uit Nijmegen. We speelden deze wedstrijd sterk en bij een 23-18 tussenstand in ons voordeel in de eerste set, leek er direct een stunt in de maak. Helaas lukte het uiteindelijk toch niet om de setwinst binnen te halen. Met 25-27 ging deze alsnog naar de heren uit Nijmegen. Ook de tweede set kwamen we goed mee in het spel, maar keken we wel steeds tegen een kleine achterstand aan. We verloren de set met 22-25 en daarmee ging de wedstrijd met 0-2 naar VoCASA (we speelden volgens het best-of-three principe).
De tweede wedstrijd, tegen Set-Up’65, speelden we veel minder sterk. De gastheren hadden vertrouwen getankt door in de eerste wedstrijd Webton met 2-1 te verslaan. Wij konden ook tevreden terugkijken naar de eerste wedstrijd, maar toch ontbrak bij ons in deze tweede wedstrijd alle overtuiging. Ons eigen spel liep erg stroef en serverend konden we Set-Up totaal niet onder druk zetten. Met 18-25 en 17-25 ging de winst duidelijk naar de heren uit Ootmarsum.
Door de twee nederlagen waren we uitgeschakeld in het bekertoernooi, ook als we de derde wedstrijd zouden winnen. Het was dus zaak om nog een keer volle bak te gaan en het toernooi goed af te sluiten. Hoewel we deze wedstrijd weer beter speelden, kwamen we niet meer op het niveau van de eerste wedstrijd. We kwamen aardig mee met Webton, maar dichtbij de winst kwamen we niet. Ook deze wedstrijd verloren we met 0-2 (18-25 en 22-25).
We kunnen met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen VoCASA en ook tegen Webton kwamen we aardig mee. Ons spel tegen Set-Up was echter onder de maat, in de competitie zal het echt beter moeten. Volgend weekend is het weer tijd om de competitie te vervolgen. We spelen dan in Nieuwegein tegen telecombinatie/NVC heren 1. Met een punt meer, maar ook een wedstrijd meer, bevinden zij zich momenteel een plaats hoger dan ons op de ranglijst. Het kan dus een spannende wedstrijd worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *