Wedstrijdverslag BVC´73 DS1 – Seesing Personeel Orion DS3

Vandaag stond de competitiewedstrijd tegen Orion DS3 op het programma. Een team die we niet kennen uit de eerdere competitie. Wat we vooraf alleen wisten is dat zij uit drie wedstrijd 7 punten hebben gehaald en wij uit twee wedstrijden 6 punten.

Afgelopen week hebben we weer hard getraind om vandaag te kunnen knallen. Mike is er niet bij, waardoor Dion het coachen op zich neemt, Ellen geniet van een vakantie en Rianne is nog geblesseerd. Dit houdt dus in dan we maar 7 speelsters hebben, maar gelukkig hebben we Carly, die vandaag met ons mee wil doen. Donderdag heeft zij hard getraind, zodat ze eventueel op de diagonaal positie in kan vallen.
We begonnen de wedstrijd zoals we wel vaker doen, met een achterstand. Maar bij een stand van 3-0 mochten we dan zelf gaan serveren. Deze achterstand hielden we een tijdje zo, maar na de 7-7 kwamen wij lang zij. Het bleef in deze set lang gelijk op gaan. Bij een 11-12 achterstand was Dion zelf genoodzaakt om een time-out te nemen. Toen de tegenstander 14 punten hadden, vonden wij het mooi geweest en kwamen we op stoom, de pass kwam, de set ups lagen mooi en de punten werden gescoord. opeens was het 20-15 voor ons. Hierna lieten we de tegenstander niet meer terug komen wat resulteerde in een mooie setwinst met een stand van 25-18. Na deze set gewonnen te hebben, waren we erop gebrand de volgende sets ook te winnen en met een nog mooiere setstanden.
De tweede set begonnen we weer met de zelfde 6. Het begin van de set leek wel weer een beetje op de eerste set, want weer stond er een 3-0 achterstand op het telbord. Alleen dit keer kwamen we sneller op stoom en was het opeens 5-3. De tegenstander heeft nog een wissel toegepast, time-outs aangevraagd. Maar dit hielp voor hun niet. Wij bleven scoren wat resulteerde in een voorsprong van 21-9! Bij deze setstand vroeg Dion een spelerswissel aan en maakte Carly haar debuut in dames 1, wat zij goed heeft gedaan. Uiteindelijk hebben we deze set gewonnen met 25-16. Aan het eind van deze set maakten we het ons zelf nog wel even moeilijk in de pass, want we hadden maar liefst 5 kansen nodig om de laatste punt te maken. 2-0!
Het lijkt in deze wedstrijd een gewoonte te worden om met een achterstand te beginnen, want ook in de derde set begonnen we weer met een achterstand, alleen nu bleef het bij 2-0. Maar toch bleef Orion in het begin van deze set de voorsprong houden tot een stand van 7-7. Toen was het genoeg geweest en gingen wij weer ons eigen spelletjes spelen en maakte wij de punten. Orion nam nog een time out en een spelerswissel, maar wij bleven doorgaan. Bij een stand van 19-11 kwam Linda in het veld, wat zij goed heeft opgepakt. Ook Carly kwam nog weer in het veld en scoorde zelfs. Uiteindelijk wisten we deze set te winnen met 25-16, al hadden we weer 4 kansen nodig om deze set af te maken.

Met de 3e setwinst op zak, waren we er op gebrand om ook de 4e te winnen. We begonnen deze set zowaar met een voorsprong van 1-0! deze set verliep het allemaal wat moeizamer dan de voorgaande sets, maar toch wisten we de voorsprong vast te houden. Bij een stand van 18-17 nam Dion nog een time-out om ons even allemaal weer op scherp te stellen. uiteindelijk wisten wij deze set te winnen met 25-20.
Met deze 4-0 overwinning, hebben wij weer 5 belangrijke punten weten te pakken. Dit heeft er voor gezorgd dat wij weer boven in de top meedoen!
Dion bedankt voor het coachen, Carly bedankt dat je met ons mee wilde doen en al onze supporters bedankt voor de aanmoediging.

Onze volgende wedstrijd is a.s. donderdag al. We spelen dan om 19:30 thuis de bekerwedstrijd tegen blok’71 DS1. Een team dat op dit moment 7e staat in de 1e klasse. Wij gaan dinsdag hard trainen om er een mooie wedstrijd van te maken a.s donderdag. Mike zal dan weer aanwezig zijn om te coachen en Ellen is dan ook weer aanwezig (als het vliegtuig geen vertraging heeft). Tot donderdag allemaal!

knipsel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *