Wedstrijdverslag BVC’73 HS1 – SSS HS2

Nipte winst van ondermaatse wedstrijd

Nadat we vorige week mochten afreizen naar Barneveld voor een wedstrijd tegen SSS heren 3, kwam afgelopen zaterdag heren 2 van SSS bij ons op bezoek. We keken uit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We begonnen dit keer met één libero in de selectie. Doordat Dion en Robert niet aanwezig konden zijn, was Mike als gewone speler op het papier (lees: in de tablet) gezet. Voor de weer mooi volstromende tribunes lukte het ons helaas niet om echt overtuigend spel te laten zien.
In de eerste twee sets was er nog niet veel aan de hand, deze werden “gewoon” gewonnen met tweemaal een setstand van 25-20. In de loop van de tweede set was er echter al wel een kentering in het spelbeeld zichtbaar. Na eigenlijk de hele set een zeer ruime voorsprong te hebben gehad, lieten we SSS tegen het einde toch nog behoorlijk snel dichterbij komen. De marge die we hadden opgebouwd was echter ruim voldoende.
In de loop van de derde set ging het helaas mis. Onze pass werd onder druk gezet met fouten en passes die niet meer aan het net kwamen tot gevolg. Daarnaast werden ook de ballen die wel goed aankwamen te vaak in het blok, uit, of met weinig overtuiging geslagen. Toen SSS inmiddels een ruime voorsprong had gepakt lukte het ons om nog iets terug te komen, maar de set ging met 21-25 naar de heren uit Barneveld. In de vierde set zakte ons spel helemaal naar een bedenkelijk niveau. Het ongeloof was soms van de gezichten af te lezen. Onze tegenstander was zeker wat beter gaan spelen, maar voor een belangrijk deel verloren we toch ook van onszelf. Het spelbeeld was hetzelfde als in de derde set, waarbij we nu blokkerend en verdedigend ook vrijwel niks meer pakten. Ook deze set krabbelden we nog iets op, maar met een stand van 16-25 werd het een set om snel te vergeten.
De wedstrijd eindigde gelukkig positief. In de beslissende vijfde set lukte het om ons spel weer voldoende op de rails te krijgen. De pass werd weer beter gebracht en aanvallend en blokkerend lieten we ons ook meer gelden. We wonnen de laatste set met 15-11. Met acht punten uit de eerste twee wedstrijden hebben we in ieder geval een stuk betere start dan vorig seizoen!
Het is nu zaak om ons voor te bereiden op de wedstrijd in Enschede komende zaterdag tegen Harambee heren 1. Daarbij hebben we deze week ook opnieuw een bruiloft, André en Leonie gaan elkaar het jawoord geven! Gelukkig voor ons staat het feest ditmaal niet op de vrijdagavond gepland. Maar eerst nog volle bak gaan op de training!

knipsel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *