Wedstrijdverslag BVC’73 DS1 – D.V.O. DS5

knipsel

Een dikke bam!

Zaterdag 1 oktober was het zover, onze eerste competitie wedstrijd!

Onze voorbereiding was dit jaar op z’n best, we begonnen met 2 oefenwedstrijden waarvan 1 gewonnen en 1 verloren en toen was er op vrijdag 23 september natuurlijk de bruiloft van Mike en Ilse, wat een feest! Van zingen en dansen tot gewaarschuwd worden door de eigenaar van Woodbrookers (wij waren toch helemaal niet luidruchtig??), oeps. Hierna gezellig samen geslapen bij Ellen (thanks voor de gastvrijheid!) en samen ontbeten, het teamgevoel is zeker aanwezig! Dit seizoen zijn we met 9 dames, Lisa zit in Australië en maakt ons regelmatig jaloers met ongelooflijk mooie foto’s!

Nu over naar de wedstrijd! Mike heeft van Aniek een A4’tje gekregen met de posities zodat Mike gemakkelijk kan aanwijzen waar we moeten serveren, hier maakt hij goed gebruik van, of wij zijn tips altijd hebben opgevolgd? Nee dat niet altijd, een mooi iets om weer op te gaan trainen.

De eerste set begonnen we vol vertrouwen maar de spanning zat er toch ook wel een beetje in, van de kant werd enthousiast gezongen, dit werkt altijd wel bij ons team. De eerste set werd vrij overtuigend gewonnen met 25 – 14, op het eind bracht Mike alvast wat wisselspelers in.

De tweede set ging ook prima, wat eigen foutjes maar we stormden gewoon door naar de winst, deze set werd iets gemakkelijk gewonnen met 25-12 en Mike bracht wederom op het eind wisselspelers in. De tegenstanders zorgden nog even voor een discussie omdat zij een speler later lieten komen die niet op papier stond, maar goed wij zijn de moeilijkste niet dus het kwam allemaal goed. De eerste blessure is alweer aanwezig in ons team, Rianne gaf eindelijk toe dat het toch niet helemaal lekker met haar rug ging en liet haar wisselen. Dit is wel een zwak bij ons, we geven te laat aan dat we pijntjes hebben en gaan eigenwijs door, och het heeft ook wel wat he die strijdlust!

In de derde set mochten de wisselspelers blijven staan en was het even aftasten maar het ging goed, het ‘marktplein’ werd optimaal gebruikt en we wonnen alweer overtuigend met 25-13. Op naar de laatste set die we maar al te graag willen binnenhalen!

De laatste set maakten wij het onszelf wat moeilijker, we gingen mee klungelen en konden onze eigen rust niet altijd bewaren, hierdoor kwamen te tegenstanders dichtbij en nam de spanning toe. Gelukkig hadden we een ruime voorsprong en herpakten we ons op tijd wat resulteerde in een 25-20 uitslag.

Kortom de pass lag vaak goed, de set-up lag vaak lekker en werd mooi afgewisseld en de aanval was niet altijd nodig aangezien er genoeg ‘gaten’ waren om de bal in te prikken. Dik tevreden liepen we het veld af want we beginnen met 5 punten en ons doel voor dit jaar is natuurlijk om kampioen te worden na vorig jaar 3de te zijn geworden en het jaar ervoor 5de.

En dan denk je dat je kunt gaan ontspannen maar nee hoor, Henri kiest ervoor om het ons moeilijk te maken door 3 heerlijke gerechten te kunnen serveren, namelijk de berehap of chickenwings met alles er op en er aan of een lekkere salade, het begint op een heus restaurant te lijken! Nou wij dames zijn hier blij mee en zullen hier elke keer weer van genieten, bedankt Henri!

Volgende week spelen we uit om 16:15 in Zieuwent, zien we jullie daar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *