Speelschema 2016-2017 1e helft

Het speelschema 2016-2017 1e helft staat weer online. Kijk goed op welke momenten je moet tellen of fluiten.

Vanaf dit seizoen gaan er een aantal belangrijke dingen veranderen. Deze worden hier toegelicht.

 1. We gaan als vereniging gebruik maken van het digitaal wedstrijd formulier (DWF) voor de jeugd en senioren (uitgezonderd recreanten). Dat houdt in dat we gaan tellen met tablets. We vragen van alle spelers enige voorbereiding voor deze omschakeling.
 • Op de site van de NeVoBo (klik hier)staat een korte beschrijving en een filmpje over de werking van het DWF.
 • Tevens staat er een demoversie waar je zelf al het een en ander kan uitproberen. Doe dit ook voorafgaand aan de wedstrijd die je moet tellen.
 • Voor het digitaal wedstrijdformulier is een nlaccount noodzakelijk, welke gekoppeld is aan je NeVoBo nummer. Het NeVoBo nummer staat op je pasje. Het is daarom noodzakelijk dat iedereen een nevobo account aanmaakt en zijn inloggegevens kent.
 • Bij de eerste wedstrijden zal er iemand aanwezig zijn om te ondersteunen met de tablets. Op zaterdag 17 september zal dit Marije Platerink zijn. Op zaterdag 1 oktober Remco Platerink en op zaterdag 15 oktober Joris Lubberdink.
 • Tevens telt iedereen op deze dagen samen met iemand anders. Deze keuze is bewust gemaakt, zodat in de periode dat er ondersteuning aanwezig is, bijna iedereen al met de tablets heeft geteld. Hiermee willen we de overgang naar het nieuwe systeem zo soepel mogelijk laten verlopen.
 1. De NeVoBo heeft met ingang van dit volleybalseizoen een heleboel regels en procedures veranderd. De impact van deze veranderingen zijn vele malen groter dan de voorgaande jaren het geval was. Er zijn bijvoorbeeld wijzigingen t.a.v. het wisselen, het schermen, voetfout, tossen, etc. Alle wijzigingen kunnen hier nagelezen worden.
 1. Als vereniging vinden wij het belangrijk dat de leden de geldende regels kennen. Mede omdat de regels zo ingrijpend zijn veranderd, en omdat de NeVoBo een handige site (volleybalmasterz.nl) heeft opgesteld om de (nieuwe) regels makkelijk te leren wordt het vanaf dit seizoen verplicht dat iedereen vanaf jeugd A over minimaal een scheidsrechtercode V6 beschikt. Deze code kan je online halen, door de toets op de volleybalmasterz.nl site af te leggen. Daarnaast kan je spelsituaties en spelregels makkelijk inzien en zijn er oefentoetsen beschikbaar.
 • We verwachten van alle leden dat zij voor 1 oktober de test succesvol hebben afgelegd.
 • Voor het afleggen van de test heb je een nl account nodig dat gekoppeld is aan je NeVoBo nummer. Zie ook 1c (digitaal wedstrijdformulier).
 • Van de bestaande scheidsrechters wordt verwacht dat zij de wijzigingen aandachtig doornemen, omdat het een grote verandering is ten aanzien van vorig jaar.

Kortom, van ieder lid wordt gevraagd dat zij:

 1. Zorgen voor een inlogaccount voor nl, dat gekoppeld is aan het NeVoBo nummer.
 2. Oefenen met het digitaal wedstrijd formulier
 3. Voor niet scheidsrechters: dat zij de test op volleybalmasterz.nlsuccesvol afleggen.
 4. Voor scheidsrechters: dat zij de gewijzigde regels

Voor vragen kan er altijd contact opgenomen worden bvcvsc@gmail.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *