Rivo DS 2 – BVC’73 DS 1

Zakelijke overwinning voor BVC dames 1

En wederom stond de vrijdagavond in het teken van een potje volleybal. Deze keer mochten we aantreden tegen Rivo dames 2 in Rietmolen. Ook de vorige wedstrijd wisten we deze dames met 4-0 in te maken en ook ditmaal hebben we de volledige punten mee genomen naar Barchem.
Nadat onze chauffeurs de gebruikelijke pitstop route hadden afgelegd, om de speelsters op te halen, arriveerden we op de parkeerplaats . In Rietmolen hebben ze bedacht dat, om bij de sporthal te komen, je eerst om het voetbalveld heen moet lopen. Dit hebben we geweten… Op het moment dat iedereen zijn tas(sen) en andere benodigdheden uit de auto hadden gehaald begon het keihard te hagelen, regenen en onweren. Koud en tot op het bot doorweekt renden we naar de dichts bijzijnde deur. Helaas was niet niet de juiste ingang en moesten we nog een deurtje verder.
In de kleedkamer werden alle broeken, jassen, e.d. te drogen gehangen, waarnaar we onze natte outfits inruilden voor onze vertrouwde inspeel shirts. Echter, we konden nog niet direct het veld betreden. Voor ons speelde een herenteam een technisch hoogstaand potje volleybal en de scheidsrechter behoorde bij het dames team waar wij tegen moesten spelen. Even wachten dus, gelukkig hadden we perfect uitzicht op de broekjes van de heren; ‘Rete strak!’
Uiteindelijk mochten we dan beginnen met warm spelen. De muzikale omlijsting werd op een gegeven moment ingezet en wij gingen los!
De eerste set verliep strak. Mooi volleybal volgde op een paar kleine foutjes, maar in het geheel was niks te merken van de vrijdagavond dip van vorige week. De set was dan ook snel in ons voordeel beslist, 12-25. Zelfs Ellie spellie kreeg nog even de kans om te laten zien wat ze waard is!
In de volgende set besloot Mike dan ook dat het tijd werd voor een flinke wissel. Drie frisse speelsters werden ingezet. Helaas begon Rivo deze set met een sterke opslagserie, waar wij geen raad op wisten. Terwijl de achterstand steeds groter werd, besloot Mike toch maar weer in te grijpen. Na een paar wissels, goede opslagseries, slimme punten en wilskracht wisten wij de set toch weer onze kant op te trekken, 22-25. Natuurlijk deden we dit alleen maar om de spanning erin te houden. Anders werd het ook zo’n saaie vrijdagavond;)
De derde en vierde set verliepen weer zoals het hoorde. Foutjes werden gemaakt, maar het spel bleef stabiel. Waardoor we de derde set konden winnen met 12-25 en de vierde met 16-25.
Naamloos
Nu zullen degene die aanwezig waren wel denken waar blijft dat memorabele moment in de vierde set? Daar heb ik een aparte alinea voor bewaard.
Het is namelijk tijd om iemand te gaan bedanken voor een geweldige inzet in de afgelopen jaren. Deze meid heeft jarenlang dames 1 versterkt met haar krachtige aanval, strakke opslag en snelle passes, maar nu gaat ze ons dan echt een tijdje verlaten om haar dromen achterna te jagen in het verre Australia. In de vierde set kreeg Lisa een publiekswissel, natuurlijk een bloemetje en een daverend applaus van de ons en onze trouwste supporters. Lisa, we gaan je missen! Maar ontzettend veel plezier Down Under!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *