Sparta Zelhem DS 1 – BVC’73 DS 1

Na een zwaar maar goed gesprek met het hele team vertrokken wij zaterdag vol goede moed naar Zelhem. Thuis wisten we er na een hele wisselvallige punten toch een 3-2 winst te behalen, maar gezien de huidige stand zijn we genoodzaakt zelf zoveel mogelijk punten te halen en dat waren we dan ook zeker van plan tegen de nummer 5 van de competitie.
In de eerste set behaalden wij met onze sterke service het ene punt naar de andere. De tegenstander stond niet goed te passen en zelfs de libero kreeg onze service niet onder controle. De right-aanval bij Rianne liep als een trein, de middens konden hem zowel links of rechts van het blok binnen slaan en ook de passerlopers pakten de nodige punten mee. Toen Kelly uiteindelijk het blok op de rechtdoor dichtzette konden wij door naar de 25, wat resulteerde in een winst van 25-20.
De eerste 4 punten van de tweede set verliepen moeizaam. Dit keer kregen wij de service van nummer 1 niet onder controle. Toen we eenmaal de side-out gepakt hadden, lukte het ons de druk bij de tegenstander neer te leggen en een voorsprong van 9 punten te pakken. Ineens zakte ons spelletje in en was onze coach Ellen genoodzaakt een time-out aan te vragen om de marche toch nog op 4 punten houden. Door een tactische tweede bal van onze spellie lukte het ons de voorsprong groter te maken en het spel weer in eigen hand te houden. Met een setstand 22-25 was de tweede set ook binnen!
Dan set 3. Tja, zou het toch die beruchte derde set zijn? Dit keer had Zelhem de touwtjes in handen. Onze pass kwam niet, de aanvallers kwamen er niet doorheen, de verdediging was niet stabiel en daarnaast volgde de ene na de andere opslagfout. Aan Zelhemse kant liep deze set op rolletjes en die behaalden dan ook, vrijwel eenvoudig, de derde set binnen met een setstand van 25-17.
Geen 5 punten? Dan maar alles op alles zetten om er 4 mee naar huis te nemen! En dit lukte, een opslagserie van Anniek resulteerde in een 10-0 voorsprong. We waren enthousiast, in staat om zo snel mogelijk de side-out te pakken als dit nodig was en de aanvallers konden weer op ideale wijze de punten binnen halen. Deze set was typerend voor het spel dat wij als team bereid zijn te spelen! Met een verwoestende uithaal op midden werd deze set op gemakkelijke wijze binnengehaald (11-25) en waren de 4 punten een feit! Na de wedstrijd vetrokken wij met een bijna complete selectie naar de Groes in Zelhem om heerlijk een hapje te eten.
Wist je dat:
  • Je vaker Leonie moet laten reserveren? Als je dit doet, kun je bijna geheel gratis uit eten!
  • Wij binnenkort een nieuwe sponsor hebben? De Groes (nu nog sponsor van Zelhem) vond ons toch eigenlijk wel een heel leuk team!
  • Wij een leuker team waren, volgens de scheidsrechter, als we het benoemen van een ketser achter wege lieten?
Na een gezellige avond, die afgesloten werd bij ons eigen vertrouwde Onderschoer, kunnen wij tevreden terugkijken op een wedstrijd die we als team gewonnen hebben en ons focussen op de laatste 4 wedstrijden van dit seizoen! Namens Dames 1 wensen wij jullie hele fijne paasdagen en hopelijk zien wij jullie terug op zaterdag 2 april om 16:30 in het Onderschoer voor de wedstrijd tegen Gemini!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *