Boemerang DS 2 – BVC’73 DS 1

Naamloos

We zijn het jaar 2016 goed begonnen, door al onze wedstrijden tot nu toe te winnen. Ook vandaag waren we van plan dit voort te zetten. Na de overwinning op revoc (1e op de ranglijst), mochten we vandaag naar Eibergen. Of te wel de nummer 3 (wij) tegen de nummer 4.
De thuiswedstrijd hadden we met 3-1 verloren…dus we hadden nog wat recht te zetten.
De wedstrijd voor ons werd een vijfsetter, dus konden we pas later het speelveld betreden. De scheidsrechter had echter bedacht dat we de wedstrijd wel gewoon op tijd konden beginnen (dat echter al niet meer mogelijk was), waardoor we nauwelijks in konden spelen. Ook mochten we onze NIEUWE inspeelshirts niet lang laten zien…want we moesten al voor het inslaan ons wedstrijd shirt aan trekken.

De wedstrijd kon beginnen. Eindelijk hadden we de toss weer een keer gewonnen en mochten wij beginnen met serveren. Een set waarin het eigenlijk best gelijk op ging en beide teams volop gebruik moesten maken van de time outs. (4-7, 17-15, 19-19, 24-22). Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en wonnen we met 25-22. De eerste set was binnen!

De 2e set werd goed begonnen met een mooie opslagservice van Anniek. Stand op het telbord 10-0!! Wat er daarna in  het veld gebeurde, is ons nog niet echt duidelijk, maar deze voorsprong zou je eigenlijk niet meer weg mogen geven. Ballen vanaf onze kant werden niet meer afgemaakt en de pass kwam niet meer bij Kelly. Het gevolg was dat er een aantal time outs volgden  (13-7, 17-18, 20-18). Aan het eind van de set wisten we de draad weer op te pakken en de set binnen te slepen met een stand van 25-22.

Dan de derde set. In deze set wisten we het ook allemaal net niet af te maken en kwamen we eigenlijk niet echt toe aan ons eigen spelletje. Een aantal wissels tegen het eind van de set, mocht ook niet meer baten. Deze set verloren we met 17-25.

Stand 2-1.

De vierde set. Deze moeten we winnen, want een vijfde set wilden we echt niet. Het leek wel alsof het bij boemerang allemaal niet meer wilde lukken.  Wat resulteerde in een stand van 24-10. Nog 1 punt hadden we nodig voor de winst van de wedstrijd, maar voordat we die gemaakt hadden, duurde het nog wel even. We wisten het opnieuw niet af te maken. Uiteindelijk is het ons toch gelukt en wonnen we met 25-14.

Vier belangrijke punten binnen! Het bovenste plekje komt steeds meer in zicht. Komende wedstrijden zijn voor ons ook weer erg belangrijk. Te beginnen a.s. donderdag om 19:30 in Barchem de inhaalwedstrijd tegen tornado ds2. Bij een stand van 17-12 in de 3e set en 1-1 in sets, zullen we opnieuw voor de winst gaan strijden.
Daarna spelen wij op 5 maart om 16:30 in Barchem een belangrijke wedstrijd tegen time out. Hiermee hebben we ook  nog een appeltje te schillen.
Wij hopen weer dat jullie ons komen helpen naar de overwinning.

Alle toeschouwers die vandaag naar Eibergen waren gekomen om ons aan te moedigen, bedankt!

Naamloos 2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *