BVC’73 DS 1 – Revoc DS 1

 

20150910_091140De dames hebben deze week, ter voorbereiding voor deze wedstrijd, keihard getraind. De uitwedstrijd tegen Revoc hadden we namelijk verloren met 3-1. Wij wisten dat er meer dan dat in zat dus wij waren dan ook extra gebrand om de punten in Barchem te houden.

Helaas zijn we nog steeds niet compleet omdat Ellie spellie nog ziek is, gelukkig wilde Sanne weer helpen aanmoedigen en invallen als dit nodig zou zijn.

De spanning was aan het begin van de eerste set goed te merken en te voelen, de punten gingen grotendeels naar Revoc. Gelukkig kon het basisteam de spanning eruit zweten (het was erg warm in de zaal) en gingen we ons eigen spelletje spelen. Dit spelletje ziet er bij ons als volgt uit: wij beginnen  wisselend met een voor of achterstand. Het middengedeelte van de set nemen wij vaak een voorsprong en als we dan bijna bij die 25 zijn laten we de tegenstander aan de winst ruiken en maken wij het nog erg spannend voor onszelf. Gelukkig maken we het aan het eind toch nog af en winnen we de set. De eerste set wonnen we dan ook met 25-21.

De 2de set liep iets anders, we bleven in het middengedeelte op achterstand en Revoc kwam steeds dichterbij de 25, de inhaalslag was er zeker maar deze was helaas iets te laat. We verloren deze set dan ook met 20-25.

In de 3de set werden er spelers gewisseld, dit was eerst even wennen maar het pakte goed uit. Door de goede keuzes van onze half blaffende spellie Kelly werd er regelmatig gescoord. Aan het eind van de set ontbrak het afmaken waardoor de uitslag 31-29 werd, dit was natuurlijk erg spannend voor de speelsters, de coach en het publiek (dit publiek was duidelijk aanwezig).

Het was tijd voor de 4de set. We stonden dus voor met 2-1!! Wat een lekker gevoel is dat als je tegen de nummer 1 aan het spelen bent! Op naar de  3-1 winst, deze kregen we niet cadeau van de dames van Revoc, we moesten blijven vechten en achterin ‘stofzuigertje spelen’ om de ballen uit de hoeken te redden. Met een paar foutjes van de scheidsrechter in ons voordeel behaalden we deze wedstrijd meerdere puntjes. Dit was niet meer dan verdiend aangezien de scheidsrechter van Revoc, tijdens de uitwedstrijd, haar thuisteam ook meerdere puntjes cadeau gaf. De laatste punt van de wedstrijd was een kwestie van bluffen, de bal viel in (op de lijn) maar door met het hele team overtuigend te juichen ging het punt naar ons en werd het 25-22.

De 3-1 winst was binnen, een droom die uit kwam! We bevinden ons momenteel in de top 3 en hopen nog hoger te eindigen.

De ambiance was deze wedstrijd perfect en er werd zelfs naar de aanvoerster geluisterd (dit is de eerste keer dat dat gebeurde). Er was veel publiek en dit publiek was ook regelmatig te horen, heel erg bedankt voor het aanmoedigen!!

Onze volgende wedstrijd spelen wij op zaterdag 13 februari in Eibergen, dit team staat 4de met 1 punt achterstand op ons dus dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden waarbij zoveel mogelijk punten mee naar Barchem moeten!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *