VV Alterno HS 2 – BVC’73 HS 1

Heren 1 verliest van koploper 
Naamloos
Na een reeks van vijf overwinningen bleek afgelopen zaterdag in Apeldoorn dat koploper Alterno heren 2 net iets te sterk was. De wedstrijd stond om 16:30 uur gepland, maar doordat de wedstrijden voor ons uitliepen begonnen we iets later.
Het duel tegen de mannen uit Apeldoorn liep uit op een “net niet wedstrijd”. Wat dat betreft toonde de wedstrijd qua scoreverloop grote gelijkenissen met het treffen dat we in de eerste seizoenshelft thuis met Alterno hadden. Alleen wonnen we toen de tweede set erg ruim en dit keer de derde set redelijk ruim. Afgelopen zaterdag bleek dat we qua kwaliteit eigenlijk niet veel onderdoen voor de huidige koploper. Het verschil zit vooral in het grotere aantal fouten dat wij maken. Al is het maken van weinig fouten natuurlijk ook een kwaliteit.
We speelden de eerste set behoorlijk goed, eigenlijk waren we deze set iets sterker dan onze opponent. Doordat we echter vooral met de service fouten maakten of te weinig druk zetten konden we niet echt een voorsprong nemen. Wel kwamen wij als eerste bij de 24 punten en we kregen zelfs twee setpoints. Helaas wisten we deze niet te benutten en ging de set met 27-25 naar Alterno.
Ook in de tweede set ging het spel erg gelijk op en was het spannend. Dit keer kwamen de mannen uit Apeldoorn als eerste op setpoint en zij verzilverden deze opnieuw wel. De set eindigde met een stand van 25-23.
De derde set liet een ander spelbeeld zien. We speelden deze set goed en maakten duidelijk minder fouten. Bij een inmiddels ruime voorsprong werd wel een wissel gedaan om de service te verbeteren. Helaas pakte dit niet goed uit en belandde de bal direct in het net. De voorsprong bleef echter groot en de setwinst kwam niet meer in gevaar. Met 17-25 was de derde set voor ons.
Even was er de hoop en de wil om een vijfde set uit het vuur te slepen. We waren in de vierde set echter niet meer bij machte om dit af te dwingen. Een ruime achterstand werd na het inbrengen van wat verse krachten wel verkleind, maar de winst zat er niet meer in. Met 25-21 ging deze set, en daardoor ook de wedstrijd met 3-1, naar Alterno.
Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Flamingo’s ’56 heren 1 uit Gennep. Dit is de huidige nummer drie van de competitie. De uitwedstrijd was spannend en verloren we op een wat knullige wijze. Het belooft dus een mooi duel te gaan worden! Tot zaterdag in ’t Onderschoer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *