BVC’73 HS 1 – Volga HS 1

Heren 1 begint het jaar goed!

Naamloos

Afgelopen zaterdag speelden we thuis onze eerste wedstrijd van 2016. Hekkensluiter Volga heren 1 uit Gaanderen kwam op bezoek, er lagen dus goede kansen om punten te gaan pakken. Als enige team van BVC’73 speelden we zaterdag thuis. We waren daarom extra vroeg in ’t Onderschoer aanwezig om het veld in de sporthal op te zetten. Het was nog erg stil in de hal, daar moest natuurlijk eerst verandering in komen. De geluidsinstallatie werd aangezet en al vroeg knalde de altijd voor en tijdens de wedstrijd aanwezige muziek door de zaal. We hadden er zin in!

Iedereen was de feestdagen en jaarwisseling goed doorgekomen, waardoor we met een complete selectie aan de wedstrijd konden beginnen. De eerste en de tweede set lieten een soortgelijk beeld zien. We startten beide sets moeizaam, waarbij vooral de foutenlast aan onze kant te hoog lag. Qua punten ging het aan het begin van de sets toch gelijk op, doordat ook Volga maar moeizaam tot scoren kwam. In de loop van beide sets leek bij ons het besef te komen dat het niveau omhoog moest om Volga echt op afstand te zetten. Het lukte om een tandje bij te schakelen en zo kwamen we via de ruime setstanden van 25-18 en 25-16 op een 2-0 voorsprong.

Ook in de derde set leken we ongeveer op dezelfde voet verder te gaan. Dit keer konden de mannen uit Gaanderen wel al vroeg een behoorlijke voorsprong pakken, maar ook nu kwamen wij weer sterk terug. Uiteindelijk kwamen wij als eerste bij een stand van 24-21 op setpoint en moesten we deze natuurlijk gaan verzilveren. Het leek er echter op dat wij verwachtten dat Volga wel een fout zou gaan maken en daardoor vergaten om het zelf af te maken. Daarbij maakten wij juist de fouten en kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Natuurlijk mag het niet gebeuren, maar we verloren de set met 25-27.

Eigenlijk hadden we met een punt de bezoekers al te veel gegeven, in de vierde set moesten we het duel daarom hoe dan ook beslissen. Gelukkig waren we vanaf het begin weer bij de les en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met een stand van 25-18 ging de laatste set naar ons en stond er een 3-1 overwinning op het scorebord!

Al met al hebben we opnieuw goede zaken gedaan en onze positie in de middenmoot verstevigd. We kunnen tevreden terugkijken op de wedstrijd met als punt van kritiek dat we de derde set niet weg hadden mogen geven. Komend weekend mogen we weer vol aan de bak in Apeldoorn. We spelen dan om 16:30 uur tegen de huidige koploper, Alterno heren 2!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *