Kerkemeijer Gemini DS 2 – BVC’73 DS 1

Omdat er met enige regelmaat een wedstrijdverslag ontbrak, hebben we vandaag twee verslagen van onze wedstrijd tegen Kerkemeijer Gemini, met dank aan Anniek van der Wal en Iris van Erven.

Wedstrijdverslagen Kerkemeijer Gemini DS2- BVC’73 DS1

Naamloos

Een wedstrijd waar we gezamenlijk naar uit keken. Aangezien we vorig jaar de wedstrijd erg onderschat hadden en met 4-0 onderuit gingen, hadden we deze keer wel wat recht te zetten! We vertrokken om 13:10 vol goede moed richting sporthal waar we eerst even de tijd namen om de nodige sigaretjes te roken en de zenuwen even van ons af konden schudden. Gelukkig hoefde Mike pas om 19:00 zelf thuis te spelen en was hij bij deze topper aanwezig.

De eerste set begonnen we sterk, ondanks de opstelling die iets van de normale opstelling afweek. Gemini maakte veel fouten, waar mij makkelijk van konden profiteren. De servicedruk lag hoog en we hadden onze vechtlust teruggevonden. Dit resulteerde in een vrij eenvoudige setwinst van 14-25.

In de tweede set hadden we al vrij snel een 6-0 voorsprong door een goede opslagserie van Ellen, maar toen Gemini eenmaal Ellen van de service af had begonnen we weer te prutsen. De pass die niet kwam en een aantal persoonlijke onnodige fouten zorgde ervoor dat Gemini weer aansluiting vond tot een stand van 7-7. Wederom door onze hoge servicedruk zorgde Leonie voor een reeks punten. Om wat extra lengte aan het net erbij te krijgen, vroeg Mike de ‘Bertjan-wissel’ aan. Iris en Ellen gingen eruit en werden vervangen door Kelly en Rianne zodat er weer drie aanvalsters aan het net stonden. We speelden de rest van de set ons eigen spelletje en dit zorgde ervoor dat we toch aan het langste eind trokken. Met 17-25 was ook de tweede set binnen!

2-0 voor in sets tegen Gemini. Zouden we ze dan nu toch echt revanche kunnen nemen en 5 punten mee terug nemen naar Barchem? Deze gedachte ging stiekem toch wel in een aantal hoofden om. Gemini begon de derde set met serveren. Het leek wel alsof ze ineens doorhadden dat ze 2-0 achter stonden en leken daarom wakker te worden. Ze profiteerde van ons onstabiele achterveld. Het vertrouwen in de servicepass nam sterk af en verdedigend voerden we onze eigen taken niet voldoende uit. Toch kreeg onze blokkering meer en meer vorm, wat zorgde voor een aantal mooie punten die de stand van 3-7 weer op 10-10 gelijk bracht. Hierna hebben we helaas onze steken echt laten liggen. De pass kwam nauwelijks en als hij wel bij de spelverdeler kwam wisten we hem niet af te maken. Dit zorgde ervoor dat Gemini een gat van 7 punten kon slaan tot 14-21. Mike vroeg een time out aan en zorgde ervoor dat we allemaal weer even wakker werden geschud. Dit zorgde er toch voor dat de knop om ging en we weer ons eigen spelletje gingen spelen. Ondanks dat we goed terug kwamen was het net niet genoeg om ook de derde set binnen te slepen. Gemini won de set met 25-22.

De vierde, en de laatste! We waren er allemaal van overtuigd hier geen vijfde setter van te maken. Toch kwamen we er niet aan toe om ons eigen spel te spelen in de beginfase van deze set. De verdediging was niet optimaal en de servicedruk die in set 1 en 2 zo overduidelijk aanwezig was, was ineens compleet verdwenen. Na een achterstand van 6 punten begon het bij de 10 weer enigszins te lopen. Gemini maakte mooie punten, maar ook onze aanval op de ‘hot’ liep als een trein. Toch lukte het beide teams niet om een ruime voorsprong op te bouwen. Bij een stand van 17-14 vroeg Mike een time out aan om ons nogmaals even wakker te schudden zodat we niet die vijfde set nog hoefden te spelen. De ‘Bertjan-wissel’ werd nogmaals uitgevoerd en dit zorgde ervoor dat we in de twintigers weer op gelijke hoogte kwamen met Borculo. Vanaf hier valt er eigenlijk geen fatsoenlijk verhaal meer over het verdere verloop van de set te schrijven, de cijfers zeggen genoeg denk ik. De dames van Gemini DS1 stonden al ruim een half uur achter het veld op ons te wachten.

21-22 ; 23-23 ; 24-23 ; 24-24 ; 24-25 (1!1!1!) NEE ; 25-25 ; 26-25 ; 26-26 ; 26-27 (1!1!1!) NEE, 27-27 ; 27-28 (1!1!1!) NEE, 28-28 ; 29-28 (geen vijfde set, geen vijfde set) 29-29 ; 30-30 ; 31-31 ; 32-32 ; 32-33. De energie was op en de spanning was om te snijden.. Zou Leonie met haar harde service de wedstrijd uit kunnen serveren? De scheidsrechter floot, Leonie serveerde én…. JA HOOR, een mooie ketser van Gemini zorgde ervoor dat de vierde set , en een verdiende 3-1 overwinning binnen was! Vol vreugde en nog steeds vol van adrenaline besloten we om eerst maar even te proosten op deze toch wel enigszins bijzondere overwinning. Ook in de kleedkamer zette het feestje zich nog even voort. Onder de douche werd er luidkeels (ons) ‘Als we gaan’ gezongen. Deze overwinning zullen we vanavond tijdens de Sinterkerstborrel eens goed vieren!

Eenmaal terug in Barchem, maakte iedereen zich alvast gereed voor de Sinterkerstborrel. Nadat we om 18:00 uur met een aantal in ‘t Onderschoer hadden gegeten, was iedereen om 19:00 terug in de sporthal om eerst nog even HS1 aan te moedigen. Dit heeft vast en zeker geholpen, want ook HS1 boekte onder leiding van invalcoach Eddie en een foutloze Mike ook een mooie 3-1 overwinning. Dit zorgde ervoor dat de sfeer tijdens de sinterkerstborrel overduidelijk aanwezig was. Het was voor DS1 een meer dan geslaagde volleybal zaterdag!

IMG_1802

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *