BVC’73 HS 1 – Webton Hengelo HS 2

Heren 1 te sterk voor Webton Hengelo 2

Naamloos

Na een vrij weekend stond er afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd op de agenda. Webton Hengelo heren 2 kwam op bezoek. Dit team kwamen we vorig jaar ook tegen in de derde divisie, al is hun selectie wel wat gewijzigd. Tot nu toe wisten de mannen uit Hengelo slechts twee van de acht wedstrijden te winnen. We hadden dus goede kansen om tegen dit team een goed resultaat neer te zetten. Doordat Bert Jan deze wedstrijd niet kon coachen nam Eddie Slotboom zijn taken over. Eddie, bedankt hiervoor!

We startten de wedstrijd ijzersterk, nog niet eerder dit seizoen haalden we in de eerste set direct zo’n hoog niveau. De pass was goed, waardoor de aanvallers goed in stelling werden gebracht. Daarnaast pakten we zowel blokkerend als verdedigend de nodige ballen. Tel daarbij op dat er serverend weinig fouten werden gemaakt en het resultaat is een set waarin Webton Hengelo kansloos was. Met 25-18 ging de set overtuigend naar ons.

Het was nu zaak om het hoge niveau de rest van de wedstrijd vast te houden om ook de overige sets binnen te halen. Hoewel het niet meer zo overtuigend ging als in de eerste set, wisten we ook in set twee en drie een heel behoorlijk niveau te behalen. We lieten de gasten wel steeds dichterbij komen, maar setpoints hebben we niet weggegeven. Zo stond er na de setstanden van 25-22 en 25-23 een 3-0 tussenstand op het scorebord! Wellicht konden we de eerste vijfpunter van het seizoen gaan behalen.

Helaas slopen er in de laatste set teveel fouten in ons spel. We kwamen direct op achterstand en Webton Hengelo rook kansen om toch nog een puntje te halen. We probeerden weer terug te knokken, maar een serie service- en pass-fouten zorgden ervoor dat dit niet meer lukte. De laatste set ging daardoor met 20-25 naar Hengelo. Het is natuurlijk jammer om de wedstrijd zo af te sluiten, maar al met al kunnen we terugkijken op een prima wedstrijd! Door de 3-1 overwinning hebben we ons weer meer in de middenmoot op de ranglijst genesteld.

Het bleef nog lang gezellig in ’t Onderschoer en daarna in de Groene Jager, waar de jaarlijkse Sinterkerstborrel plaatsvond. Komende zaterdag spelen we alweer de laatste wedstrijd van het jaar. We reizen af naar Nijmegen om het op te nemen tegen rode lantaarn drager VoCASA heren 2. We gaan er alles aan doen om het jaar succesvol af te sluiten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *