BVC’73 HS 1 – Pegasus HS 1

Heren 1 wint moeizaam van Pegasus

Naamloos

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen Pegasus heren 1 uit Nijmegen. Op papier een wedstrijd met goede mogelijkheden om de nodige punten te gaan pakken. Pegasus had immers bijna evenveel punten behaald als wij en we hadden de afgelopen weken al van hoger geplaatste teams gewonnen. Daarnaast lijken we, na een wat onwennig en ongelukkig begin in de tweede divisie, steeds beter onze draai te vinden. Simpele wedstrijden zullen we dit seizoen echter niet tegenkomen, waardoor we elke wedstrijd weer vol aan de bak moeten gaan.

Het “vol aan de bak gaan” leek in de eerste set helaas te ontbreken. Het wordt een repeterend verhaal, maar vaak duurt het even voordat we op gang komen. Iedereen wil echt wel vol voor de winst gaan, maar de foutenlast ligt simpelweg te hoog. Ook afgelopen zaterdag keken we dus al snel tegen een achterstand aan die we in het vervolg van de set niet meer goed konden maken. Met 19-25 ging de set naar Pegasus.

Het was duidelijk dat we weer een tandje bij moesten schakelen en dat leek in de tweede set ook te gebeuren. Hoewel het zeker nog niet soepel liep aan onze zijde en het niet lukte om de tegenstander echt onder druk te zetten, ging het spel ditmaal wel gelijk op. Een serviceserie leverde ons in de loop van de set een kleine voorsprong op. Daarnaast kon het midden, waar ruimte lag, beter bediend worden en dit zorgde er ook voor dat onze buitenkanten minder onder druk kwamen. Uiteindelijk sleepten we met 25-23 de tweede set uit het vuur.

We waren op gelijke hoogte in sets gekomen, zouden we in de derde set door kunnen drukken? Het antwoord daarop was helaas: nee. Al vroeg in de set keken we tegen een ruime achterstand aan. Pegasus kon eenvoudig scoren en wanneer wij de kans kregen troffen we vaak hun blokkering of sloegen we uit. Richting het einde van de set was er wel een voorzichtig herstel zichtbaar, maar het was al veel te laat om het de tegenstander nog moeilijk te maken (17-25).

In de vierde set begonnen we gelukkig opnieuw beter te spelen en konden we weer makkelijker scoren. Daarnaast hadden we meer servicedruk, waardoor het aan de kant van Pegasus allemaal wat moeizamer ging. Ook in deze set zorgde een serviceserie ervoor dat we een voorsprong van een paar punten pakten. Even leek het erop dat we het onszelf nog moeilijk zouden maken, maar we waren net op tijd bij de les om met 25-23 te winnen. Een vijfde set zou de beslissing moeten geven.

In de beslissende set hielden we het ons niveau van de vierde set vast. Het was voldoende om met 15-13 te winnen. Met een mooie aanval beslisten we de wedstrijd en daarmee hadden we een 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 winst!

Het mag duidelijk zijn dat we een moeizame wedstrijd hebben gespeeld. Desondanks hebben we wel goede zaken gedaan door Pegasus onder ons te houden. Momenteel staat het team uit Nijmegen overigens boven ons op de ranglijst, maar dat komt omdat de punten van de gestaakte wedstrijd tegen SSS nog niet toegevoegd zijn. De set die we tegen SSS nog moeten inhalen zal in eigen huis na afloop van de return gespeeld worden. Voor het zover is staan er natuurlijk nog andere wedstrijden op het programma. Om te beginnen spelen we zaterdag 12 december, na een vrij sinterklaasweekend, opnieuw thuis. Dan komt Webton Hengelo heren 2 op bezoek. Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *