SSS HS 2 – BVC’73 HS 1

Wedstrijd van heren 1 tegen SSS heren 2 in vierde set gestaakt

Afgelopen zaterdag reisden we af naar Barneveld om te spelen tegen SSS heren 2. Bij aanvang van de wedstrijd leek de 1e scheidsrechter direct duidelijk te willen maken wie de baas was. Voor het begin van de sets staan wij altijd met het gehele team, inclusief de wisselspelers, aan de zijlijn om elkaar op te peppen. Hij besloot echter dat alleen het basisteam daar mocht staan. Toen de wisselspelers een stap naar achteren deden, maar vervolgens toch meededen aan het “oppeppen”, kregen we hiervoor direct een waarschuwing (geen gele kaart overigens). Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Ik heb de regelgeving even doorgelezen (niet grondig, dus ik kan wat gemist hebben), maar dit is het enige wat ik kon vinden: “De basis spelers komen via de zijlijn het veld in”. Dit zegt dus niets over het plaatsnemen aan de zijlijn door de wisselspelers voor een set (het “oppeppen” gebeurd buiten het veld).

Afijn, vol goede moed begonnen we aan de eerste set. Aan het begin van de set stonden we nog niet altijd helemaal lekker en werden er vrij veel servicefouten gemaakt. Qua punten bleven we overigens wel gewoon bij en in de loop van de wedstrijd kwamen we steeds beter in ons spel. Uiteindelijk konden we het initiatief pakken en ging de set eenvoudig met 19-25 naar ons. Het was de eerste keer dit seizoen dat we de eerste set wonnen.

De tweede en derde set leken vervolgens erg op elkaar. In het eerste deel van de sets gingen we gelijk op en kwamen zowel SSS als wij af en toe op voorsprong. In deze wedstrijd kampten we echter niet met het probleem waar we dit seizoen al regelmatig last van hadden, het niet scoren van de “big points”. Integendeel zelfs, waar SSS in deze wedstrijd moeite had om aan het einde van de sets de punten te scoren, bleven wij juist degelijk door volleyballen. Het resulteerde in de setstanden 21-25 en 22-25 en daarmee een 3-0 voorsprong in sets! We leken hard om weg om de volle buit uit Barneveld mee te nemen.

De vierde set begonnen we voortvarend. We pakten een 4-1 voorsprong (dit staat verkeerd in de uitslag) en leken op weg naar een 4-0 overwinning. Op dat moment ging het echter mis aan de kant van SSS. Een speler werd onwel en er werd hulp van iemand uit de zaal bij geroepen. Omdat hij klaagde over pijn op de borst werd 112 gebeld en even later werd besloten om de wedstrijd te staken. Achteraf hoorden we dat het om een klaplong ging, we willen hem via deze weg beterschap en sterkte met het herstel wensen! De wedstrijd eindigde dus met een 0-3 in sets en een stand van 1-4 in de vierde set. Het is nu afwachten met welke oplossing de bond gaat komen voor het staken van de laatste set.

Al met al hebben we een prima wedstrijd gespeeld, alleen was het jammer dat deze zo moest eindigen. Daarnaast was het mooi om te zien dat ook in Barneveld een aantal supporters ons kwam steunen. Ook bij vorige uitwedstrijden was dit vaak het geval en daar zijn we dankbaar voor! Komend weekend zijn we vrij, maar op 28 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegen Pegasus heren 1 hopen we dan onze eerste thuiswinst te pakken. Kom dat zien de 28e om 19:00 uur in ’t Onderschoer en help ons naar de overwinning!Naamloos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *