BVC’73 HS 1 – Renswouw HS 1

Heren 1 verzilverd kansen niet

Naamloos

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen Renswouw heren 1 uit Renswoude. Het was, zoals al vaker dit seizoen, een wedstrijd die gelijk opging, maar waarbij we op de momenten dat het er om ging niet thuis gaven.

In de eerste set hadden we in eerste instantie moeite om in ons spel te komen. We kwamen op achterstand, konden vervolgens wel meekomen, maar konden het tij niet meer keren. Serverend werd Renswouw onvoldoende onder druk gezet, waardoor zij het spel konden maken. De set ging met 19-25 verloren.

In het eerste deel van de tweede set kwamen we opnieuw op achterstand. We bleven echter wel doorknokken en na een service serie halverwege de set kwamen we op gelijke hoogte en nam ons vertrouwen toe. We leken de set toch nog te gaan winnen, maar boven de twintig konden we het niet afmaken. Wij maakten fouten, terwijl Renswouw de wedstrijd degelijk uitspeelde. Het gevolg was dat ook deze set verloren werd (25-27).

In set drie ontwikkelde zich opnieuw een gelijk opgaand volleybalgevecht. Tussendoor werd een beker bier bij iemand op de tribune uit de handen geslagen die vol in zijn gezicht belandde en wat voor de nodige hilariteit zorgde, maar intussen lukte het ons om een kleine voorsprong te pakken. Het einde van de set leek helaas wel een kopie van set twee. Boven de twintig maakten wij de fouten en opnieuw resulteerde dit in een 25-27 eindstand.

De manier waarop we de voorgaande sets weggaven was bijna om wanhopig van te worden. Elk punt is meegenomen en we wilden natuurlijk al helemaal niet met 0-4 van het veld gaan. Gezien het spelbeeld was dit ook niet nodig. Ook in deze laatste set konden we een voorsprong pakken en ditmaal lukte het gelukkig wel om deze ook vast te houden. Met 25-22 ging de set naar ons, maar met het 1-3 verlies deden we ons opnieuw tekort.

Volgend weekend gaan we in Barneveld op bezoek om te spelen tegen SSS heren 2. Ons spel geeft voldoende aanknopingspunten om met vertrouwen naar deze wedstrijd toe te werken, maar boven de twintig zullen we meedogenlozer moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *