SV Dynamo Apeldoorn H3 – BVC’73 H1

Heren 1 lijkt de weg omhoog te vinden

Naamloos

De vorige wedstrijden lieten vaak al een spannend spelbeeld zien. We sprokkelden wat punten bij elkaar, maar een wedstrijd winnen zat er nog net niet in. Afgelopen zaterdag lukte het ons eindelijk wel om een overwinning uit het vuur te slepen, al moesten we er aardig voor knokken. In Apeldoorn traden we voor het eerst dit seizoen met een complete selectie aan tegen SV Dynamo Apeldoorn heren 3. In de eerste wedstrijden misten we altijd wel een paar spelers, maar vanaf nu zijn we compleet en zullen we de weg omhoog in moeten slaan.

Nadat we door een doolhof van gangen en trappen uiteindelijk de kleedkamer gevonden hadden en we vervolgens ook in de zaal wisten te komen, kon de warming-up beginnen. De topsporthal in Apeldoorn is erg hoog, maar natuurlijk moest geprobeerd worden om met de bal, via de grond, het dak te raken. Dit lukte overigens niet. Opvallend moment was dat het tijdens de wedstrijd nog wel lukte om de bal te “dakken”, met het hoofd zelfs! Met een kopbal wist Robert het dak te raken, al ging deze rechtstreeks en niet via de grond.

Zoals vaker dit seizoen startten we moeizaam aan de eerste set. Het spelbeeld liet duidelijk zien dat we zeker niet minder kwaliteit in huis hadden dan onze opponent, maar we maakten simpelweg te veel fouten. Daarnaast hadden we de blokkering niet goed staan, waardoor de verdediging het ook moeilijk kreeg. Het gevolg was dat we deze set wel mee konden komen met Dynamo maar dat we ook voortdurend tegen een kleine achterstand aankeken. We verloren de eerste set met 25-22.

Het verlies van de eerste set zorgde ervoor dat we wakker waren geschud voor set twee. We hoefden van deze tegenstander echt niet te verliezen, maar dan moest de foutenlast wel omlaag. Ons spel begon gelukkig een stuk beter te lopen en we konden al snel een ruime voorsprong pakken. De pass lag goed en we konden daardoor gemakkelijk tot scoren komen, daarnaast pakten we blokkerend meer. Het resultaat was dat de tweede set overtuigend naar ons ging (17-25).

Vol vertrouwen begonnen we aan de derde set, het was de bedoeling om de wedstrijd nu helemaal naar ons toe te trekken. Het begin van de set ging gelijk op, maar er begonnen weer meer fouten in ons spel te sluipen. Een goede service van de zijde van Dynamo halverwege de set zorgde ervoor dat we ineens weer tegen een ruime achterstand aankeken. We kwamen nog wel iets terug, maar uiteindelijk ging de set met 25-19 naar Dynamo.

De vierde set leek vervolgens erg op set twee. Wij waren de bovenliggende partij en zorgden er met een 19-25 overwinning voor dat een vijfde set voor de beslissing moest gaan zorgen. In de beslissende set konden we een kleine voorsprong pakken. Aan het einde werd het nog even spannend, maar uiteindelijk wonnen we met 14-16. De eerste winst van dit seizoen is een feit! Hierdoor zijn we een paar plaatsen gestegen op de ranglijst en bezetten we nu de 9e plaats.

Komend weekend zal moeten blijken of we de weg omhoog werkelijk zijn ingeslagen. Dan komt het momenteel op de vierde plaats bivakkerende Renswouw heren 1 op bezoek. We zullen er alles aan doen om er weer een mooie wedstrijd van te maken! Dus kom dat zien zaterdag om 19:00 uur in ’t Onderschoer te Barchem!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *