Flamingo’s’56 HS 1 – BVC’73 HS 1 // Wedstrijdverslag zaterdag 10 oktober 2015

Naamloos

Heren 1 doet zichzelf opnieuw tekort

We hebben er inmiddels alweer drie wedstrijden in de 2e divisie opzitten. De vorige twee seizoenen kwamen we steeds goed uit de startblokken, wat er toe leidde dat we twee keer promoveerden. Dit seizoen is al snel duidelijk geworden dat we harder zullen moeten knokken om de punten binnen te halen. Met twee punten uit drie wedstrijden zijn we momenteel hekkensluiter. Het gevoel dat er veel meer inzit overheerst echter. Vorige week deden we ons thuis tegen VV Alterno tekort door slechts één punt te behalen en afgelopen zaterdag was dit opnieuw het geval in Gennep tegen Flamingo’s’56.

We begonnen zwak aan de wedstrijd. In het begin kregen we de pass onvoldoende onder controle, maar toen deze in de loop van de eerste set wel begon te lopen maakten we het aanvallend niet af. Het gevolg was dat de eerste set ruim met 25-15 verloren werd. Ondanks het grote verschil in punten was wel duidelijk dat er tegen deze tegenstander meer te halen viel.

In de tweede set bleek dat we niets onderdeden voor de heren uit Gennep. Serverend konden we meer druk zetten en ook blokkerend ging het wat beter in deze set. Aanvallend scoorden we makkelijker, al hebben we meer in huis dan eruit kwam. Al met al konden we een voorsprong pakken van een paar punten. Aan het einde van de set maakten we het nog even spannend, maar met 23-25 ging deze set naar ons.

In set drie was het zaak om de lijn van de tweede set door te zetten. Aanvankelijk deden we dit ook, waardoor we een groot deel van de set weer een kleine voorsprong hadden. Bij de “big points” ging het echter alsnog mis. Een aantal persoonlijke fouten en ongelukkige momenten zorgden ervoor dat de set met 26-24 verloren werd.

Het verlies van de derde set kwam hard aan, maar we waren vastbesloten om een vijfde set af te dwingen. Op basis van de krachtsverhoudingen in deze wedstrijd hadden we dat eigenlijk ook verdient. Onze foutenlast nam in deze set helaas weer toe, waardoor we al snel achter de feiten aanliepen. We knokten ons nog wel terug, maar het was onvoldoende voor de setwinst. De set ging met 25-21 naar Flamingo’s en daardoor moesten we genoegen nemen met één punt.

Ons niveau is in de afgelopen weken aan het stijgen, alleen blijven de punten helaas nog achter. Komend weekend hebben we thuis weer een nieuwe kans om aan onze stand op de ranglijst te werken. Zaterdag komt VV Utrecht op bezoek en zullen we er in de altijd sfeervolle sporthal alles aan doen om de punten in Barchem te houden!

Hans Kamperman (BVC’73)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *