Elite/Dynamo DS 3 – BVC’73 DS 1 // Wedstrijdverslag zaterdag 10 oktober 2015

Naamloos

Nadat we enkele weken geleden al eerder kennis hadden gemaakt met de gastvrijheid van Neede, door gebruik te maken van de doorweekte beachvolleybalvelden, hielden we deze keer onze voeten droog in een overdekte zaal. Gebrand om de koppositie te behouden was Ellen veel te vroeg aanwezig. Ze kon zelfs nog even genieten van enkele ´enerverende´ divisiewedstrijden. Toen de rest van het team dan ook arriveerde, zat ze ontspannen buiten op een bankje nog even van de zon te genieten.
Deze wedstrijd moesten we het stellen zonder onze coach Mike. Echter, de voorbereidingen waren prima en we speelden tegen een team dat in twee wedstrijden nog geen enkel punt had weten te behalen. Onderschatten was echter geen optie, want belofte maakt schuld, we moesten met de volle punten naar Barchem. Desnoods namen we het telbord mee, aangezien we in Barchem een aantal nummers te kort komen. Coach en speler Rianne heeft het coachschap echter prima opgepakt!
Na een warming-up, waaruit bleek dat we zelf toch echt wel scherp moesten blijven; onze concentratie tijdens het inslaan was niet optimaal, begonnen we dan uiteindelijk de wedstrijd. De eerste twee punten hebben we na lange rally’s uiteindelijk gewonnen. Pfff het voelde alsof we al drie sets hadden gespeeld. Maar daarna verliep het eigenlijk vlotjes. Na enkele mooie opslagserie’s, waarbij we verdedigend en aanvallend ook goed stonden te spelen, wisten we al snel het initiatief naar ons toe te trekken. Echter, Dynamo kwam ook in haar spel, waarnaar we na een dipje de setwinst toch naar ons toe hebben getrokken.
De tweede set verliep in eerste instantie wat moeizaam. We waren een beetje aan het prutsen, doordat we mee gingen spelen met het wat trage spel van de tegenstander. Maar het keerpunt lag deze set bij de scheidsrechter, die halverwege de set begon te fluiten op opstellingsfouten… bij de tegenstander! Die wisten niet meer waar ze het zoeken moesten, en daar hebben we van geprofiteerd! Ook deze setwinst was voor ons.
De derde set hebben we daarna met gemak naar ons toe weten te trekken. Na een wisselbeurt wist Rianne met haar opslagserie een mooie voorsprong te maken. Ondertussen verloor Ellen het topje van haar vinger (pleister), en wist Lisa met een tweede opslagserie de setwinst naar ons toe te trekken. Ook ditmaal konden we weer profiteren van de onrust aan de overkant ten aanzien van de opstelling. We stonden zelfs zover voor dat coach Rianne enkele tactische wissels kon inzetten, zodat de wisselspelers ook warm konden worden voor de laatste set.
Ook de laatste set verliep gemakkelijk. Beginnend bij een opslagserie van Ellen kwamen we al snel weer op een ruime voorsprong. Eigenlijk verliep alles prima, onze passe kwam aan, de set-up werd gezet en de bal werd perfect binnen geslagen. 0-4 winst voor BVC!!!
Een leuke anekdote na afloop van de wedstrijd. Rianne belt op naar Ellen, Aniek is haar sleutels vergeten, die liggen nog bij haar in de auto. Ellen draait om en op de parkeerplaats van Dynamo ontmoeten we elkaar. Rianne gooit Anieks sleutels op tactische wijze naar Ellen, die ze behendig weet te vangen. De deal is gesloten, maar de politie had het ook in de gaten gekregen. Ellen wist op een slinkse wijze de politie af te schutten… HOP HOP GAS EROP!!!!
Na deze mooie overwinning staan wij, #ongeslagen, op de eerste positie!!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *