DeVolCo’88 HS 1 – BVC’73 HS 1 – Wedstrijdverslag zaterdag 18 april 2015

Promotiewedstrijden voor heren 1! 

11118483_1126197650739811_970508953463015823_n

Een jaar geleden speelden we promotiewedstrijden tegen DeVolCo’88 heren 1 om promotie naar de derde divisie af te dwingen. De heren uit Deventer versloegen ons twee keer en wij leken in de promotieklasse verder te moeten. Uiteindelijk mochten we, doordat andere teams zich terugtrokken, alsnog onze kunsten in de derde divisie vertonen. Tijden veranderen, dat blijkt dit seizoen maar weer. Wij beleefden een erg succesvol seizoen waarbij we steeds in de top meespeelden, daarnaast haalden we ook de halve finale in het bekertoernooi. Het seizoen van DeVolCo was daarentegen teleurstellend, zij bungelden steeds onderin op de ranglijst. Afgelopen zaterdag stonden we in Deventer opnieuw tegenover elkaar, ditmaal stonden wij op de tweede plaats in de derde divisie en waren de mannen van DeVolCo als hekkensluiter inmiddels al gedegradeerd. Eén puntje hadden wij nog nodig om de tweede plek helemaal zeker te stellen. Het ging zeker niet vanzelf, maar het is ons gelukt. Daardoor mogen we ons opnieuw, dit keer voor de tweede divisie, op gaan maken voor promotiewedstrijden!  In Deventer herleefden we in de kleedkamer onze jeugd (voor sommigen was dat wat langer geleden dan voor anderen). Vanuit de andere kleedkamer klonk het geschreeuw van kinderen en voor 12:00 uur hadden wij onze sportkleding al aan. In de sporthal aangekomen kwamen we erachter dat we beter een zonnebril mee hadden kunnen nemen. Recht boven het veld was er een mooie lichtkoepel in het dak  aangebracht. De hal werd er mooi door verlicht, maar als de zon er vol op scheen werkte het nogal verblindend.. Het vroege tijdstip, het felle licht, het feit dat we maar 1 puntje nodig hadden, ik kan het allemaal als excuus gaan gebruiken, maar dat is natuurlijk onzin. We startten gewoon veel te slap aan de wedstrijd en leken te denken dat we deze wedstrijd wel eventjes op halve kracht konden gaan winnen. We kunnen in deze competitie van elk team winnen, maar als we niet scherp, geconcentreerd en fanatiek genoeg spelen kan elk team het ons ook lastig maken. Dat bleek zaterdag wel weer.

De eerste set leken we ondanks het zwakke spel toch winnend af te kunnen sluiten. Met een knappe inhaalrace kwamen we zelfs op setpoint, maar toen trokken de mannen uit Deventer de set toch nog naar zich toe (25-27). Ook de tweede set verliep erg moeizaam en het spel ging gelijk op. Uiteindelijk konden we deze set wel nipt winnend afsluiten en was het benodigde punt binnen (25-23)! In de derde set werden er een aantal wisselingen doorgevoerd. Ons spel verbeterde er niet door, deze set verloren we opnieuw en dit keer ruim (17-25). We stonden met 1-2 achter en op dat moment leken we eindelijk wakker te worden. We wilden de competitie niet met een nederlaag afsluiten, zeker niet tegen de hekkensluiter. Ons spel verbeterde en bij DeVolCo leek het beste er wel vanaf te zijn. Met 25-13 en 15-10 ging de wedstrijd alsnog met 3-2 naar ons.

Het seizoen is voorbij gevlogen en we mogen trots zijn op het behaalde resultaat. Natuurlijk waren er wedstrijden waarin we liever beter spel hadden willen laten zien. Daarnaast was het een teleurstelling dat we in de halve finale van de beker werden uitgeschakeld. Daar tegenover staan spectaculaire en spannende wedstrijden die we, vooral thuis, hebben gespeeld. Ook werd de kampioen Webton Hengelo heren 3 twee keer verslagen. Het publiek speelde daarbij altijd een grote rol. Thuis was het elke zaterdag volle bak en ook bij de uitwedstrijden werd de groep die ons kwam aanmoedigen steeds groter. Bedankt hiervoor, jullie waren geweldig! Maar het seizoen is nog niet voorbij! Door het behalen van de tweede plaats mogen we nu promotiewedstrijden gaan spelen tegen VoCASA heren 2 en 3. Wanneer de wedstrijden precies gespeeld gaan worden is nog niet helemaal duidelijk. De wedstrijd tegen VoCASA H3 staat op 25 april om 19:30 uur in Nijmegen gepland en tegen VoCASA H2 spelen we op 2 mei om 19:00 uur thuis. Doordeweeks spelen de twee teams van VoCASA tegen elkaar. Het kan echter zijn dat er hierin nog wat geschoven gaat worden. Volgens mij horen in het geval er twee teams van dezelfde club deelnemen aan de promotie/degradatiewedstrijden, deze twee teams als eerste tegen elkaar te spelen. Vorig jaar trad hetzelfde probleem op, toen in eerste instantie DeVolCo’88 H1 en 2 aan de promotie/degradatiewedstrijden zouden deelnemen We houden jullie op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *