HVV HS 1 – BVC’73 HS 1 en BVC’73 HS 1 – Harambee HS 1 – Wedstrijdverslagen 9 en 11 april 2015

Slechte week voor Heren 1

Naamloos

 

Het was een week waarin twee belangrijke wedstrijden op het programma stonden. Op donderdagavond namen we het op tegen HVV heren 1 in Hattem in de halve finale van de beker. Vervolgens mochten we op zaterdag thuis aantreden tegen Harambee heren 1 en in deze wedstrijd konden we de tweede plaats zeker stellen. Beide wedstrijden liepen helaas uit op een deceptie.

Donderdagavond begonnen we de eerste set nog redelijk, de eerste punten gingen in ieder geval naar ons. Daarna kelderde ons niveau en door de vele fouten die we maakten waren we de hele wedstrijd eigenlijk kansloos. Ook als we wel ons niveau hadden gehaald was het knap lastig geweest om van de heren uit Hattem te winnen, maar dan hadden onze meegereisde supporters tenminste wel een boeiende wedstrijd kunnen zien. Vrijwel het enige wat nu voor opwinding zorgde waren de fouten die de scheidsrechter maakte, al moet gezegd worden dat dit de einduitslag zeker niet beinvloed heeft. Als je zo ver komt in het bekertoernooi, dan wil je hem ook graag winnen. HVV was donderdagavond duidelijk een maatje te groot en daarom de terechte finalist. Alle supporters bedankt voor het aanmoedigen! We balen ervan dat we geen mooier duel hebben kunnen voorschotelen.. (HVV H1 – BVC’73 H1: 25-14, 25-20, 25-20)

Na de teleurstelling van donderdag kregen we al snel de kans om de kater weer weg te spelen. Althans, dat was zaterdag de bedoeling, thuis tegen Harambee heren 1 uit Enschede. De week ervoor hadden we in Enschede tegen hetzelfde team met 3-1 gewonnen. Het zou dus mogelijk moeten zijn om de punten in Barchem te houden. De moeite waarmee we in Enschede de wedstrijd naar ons toe hadden getrokken had ons echter moeten waarschuwen dat opnieuw winnen geen vanzelfsprekendheid zou zijn. De sfeer in de sporthal zat er weer lekker in. ’s Avonds vond ook het eindfeest plaats waardoor de tribunes extra vol zaten en een deel van het publiek de feestkleding al aanhad (thema “Ik hou van Holland”).

Ook zaterdag was ons spel helaas niet goed genoeg. We begonnen weer redelijk, maar vervolgens zette Harambee ons al snel serverend onder druk en daar hadden we geen antwoord op. De eerste set eindigde nog wel spannend maar we verloren wel met 24-26. In de tweede set had Harambee de wedstrijd volledig in handen en deze eindigde dan ook in 18-25. We stonden 2-0 achter in sets en er moest duidelijk iets gebeuren.

De derde set speelden we gelukkig iets beter. Er werd meer geknokt voor de punten en dit leverde ons de setwinst op (25-22). Het leek erop dat we de wedstrijd toch nog naar ons toe konden trekken. Niets was echter minder waar, in de vierde set stonden we direct ruim achter. Halverwege konden we nog aardig terugkomen, maar de ingehaalde punten werden vervolgens net zo makkelijk weer weggegeven. Harambee won de set met 17-25 en daarmee ook de wedstrijd met 1-3. Gelukkig konden we ’s avonds de wrange smaak van twee verloren wedstrijden snel weer wegspoelen. Het eindfeest werd er niet minder gezellig door!

De echte scherpte leek de afgelopen wedstrijden te ontbreken, de scherpte die we wel nodig hebben om kans te maken bij de promotiewedstrijden. Dat we promotiewedstrijden mogen gaan spelen is namelijk wel reeel. Komende zaterdag spelen we in Deventer tegen hekkensluiter DeVolCo’88 heren 1 onze laatste competitiewedstrijd. Hierin is 1 punt voldoende om de tweede plaats veilig te stellen, maar

we gaan natuurlijk voor de volle winst!. Dat ons spel daarbij wel zal moeten verbeteren is in ieder geval duidelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *