De Jong & Laan VC Aastad HS 1 – BVC’73 HS 1 en Webton Hengelo HS 3 – BVC’73 HS 1

Heren 1 on tour in Twente

Naamloos

Afgelopen week mochten we twee keer op stap in Twente voor een beker- en een competitiewedstrijd. Op donderdagavond om 21.00 uur speelden we de kwartfinale van het bekertoernooi tegen De Jong & Laan VC Aastad heren 1 in Almelo. Vervolgens speelden we op vrijdagavond, opnieuw om 21.00 uur, in Hengelo tegen koploper Webton Hengelo heren 3. Op vrijdag werd op de heenweg in de auto al een keer gekscherend gezegd dat we wel een familie leken die een paar daagjes op stap waren. Zoveel zaten we met elkaar in de auto.

Op donderdagavond begon onze toer richting Twente. Vooral Ties genoot met volle teugen van het mooie ritje richting Almelo. Gelukkig als een kind zat hij met zijn neus tegen het zijraam gedrukt te roepen hoe mooi de maan wel niet tussen de bomen door scheen. Er had een foto van de maan bij dit verslag moeten verschijnen, maar een foto maken vanuit een rijdende auto bleek toch moeilijker dan gedacht. Afijn, ruim op tijd arriveerden we in Almelo om met de wedstrijd te beginnen. Wat opviel, zeker voor zo’n doordeweekse wedstrijd, was de goed gevulde tribune. Een grote groep had de moeite genomen om ons te komen aanmoedigen en zelfs vanuit de Alpen en via facebook werd de wedstrijd gevolgd. Geweldig om te zien, bedankt daarvoor!

We begonnen de wedstrijd helaas heel erg zwak, eigenlijk gewoon slecht. Het een klasse lager spelende Aastad begon weliswaar met een sterke service, maar wij mochten het niet laten gebeuren dat we direct met ongeveer 0-8 achter kwamen te staan. Deze achterstand maakten we niet meer goed en de eerste set ging verrassend met 22-25 naar de gastheren. In de tweede set leken we snel orde op zaken te stellen. Een ruime voorsprong werd echter weggegeven, waardoor het toch nog even spannend werd. Uiteindelijk ging de set met 25-23 nipt naar ons. Na deze tweede set was het verzet van Aastad gebroken. Met 25-14 en 25-12 gingen set drie en vier eenvoudig naar ons. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar door de winst zijn we wel doorgedrongen tot de halve finale in het bekertoernooi en dat is wat telt! Na een paar biertjes gingen we via de MikeDonalds weer naar huis.

Na vrijdag overdag een pauze te hebben gehad, vervolgden we ’s avonds onze toer door Twente. Helaas voor Ties was de maan ditmaal achter de wolken verdwenen. Bijna in Hengelo aangekomen besloot de navigatie van Herbert om onze toer wat te verlengen en na een rondje Borne kwamen we uiteindelijk toch bij de sporthal aan. Althans, de parkeerplaats hadden we snel gevonden, nu de sporthal zelf nog. Wegwijzers naar de hal waren in geen velden of wegen te bekennen en natuurlijk liepen we eerst totaal de verkeerde kant op. Na een paar gesloten hekken, een bezoek aan de moskee (of iets dergelijks) en een uitgebreide wandeling, hadden we eindelijk de sporthal gevonden. Een lekker bakkie koffie zat er niet meer in, het was direct tijd om ons om te kleden.

Koploper Webton Hengelo heren 3 is vooral een team met veel routine. Ze maken het verschil doordat ze weinig punten laten liggen. Eerder dit seizoen wonnen wij weliswaar thuis met 3-1, maar doordat we tegen mindere tegenstanders punten laten liggen is Webton 3 eigenlijk niet meer te achterhalen. De mannen uit Hengelo begonnen de wedstrijd een stuk scherper dan wij. Vooral op de “tactische balletjes” van de spelverdeler hadden wij in de eerste set geen antwoord. We verloren dan ook ruim, met 17-25. Ook in de tweede set lukte het ons niet om grip op de wedstrijd te krijgen. Blokkerend kregen we de aanval van de tegenstander niet onder controle en we maakten te veel fouten. In de loop van de set greep Bertjan in door de boel om te gooien. Voor deze set mocht het echter niet meer baten, we verloren opnieuw met 17-25. In set drie kantelde de wedstrijd toch in ons voordeel. Er zat meer overtuiging in ons spel en Webton zakte wat weg. Het resulteerde in een 25-20 winst voor ons. In de vierde set leek de tegenstander alsnog met de winst aan de haal te gaan. Wij hadden de hoop echter nog niet opgegeven en met een indrukwekkende inhaalrace ging de set met 28-26 naar ons! Een vijfde set moest de beslissing gaan geven.

In de vijfde set waren wij de sterkere. We namen een voorsprong en hielden deze tot het einde van de set vast. Het had er lang niet naar uitgezien, maar met de 15-12 winst van set vijf gingen wij toch met de winst aan de haal. Het kampioenschap kan de mannen uit Hengelo vrijwel niet meer ontgaan, maar wij hebben ze in ieder geval beide wedstrijden kunnen verslaan. Opnieuw had een behoorlijke groep supporters ons gevolgd. Bedankt voor de aanmoedigingen!

We bleven nog een tijd in de kantine hangen om de overwinning te vieren, tot ons vriendelijk doch dringend verzocht werd om te gaan douchen. Daarna gingen we, opnieuw via de Mac waar Mike toch maar mooi een gratis hamburger wist te ritselen, weer naar Barchem terug en zo eindigde onze mooie tweedaagse toer. We hadden nog het hele weekend voor ons om (in de voorjaarszon) uit te rusten en na te genieten. Komend weekend spelen we opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal om 16.00 uur in Neede tegen Elite/Dynamo heren 1.In de eerste seizoenshelft verloren we thuis met 2-3, we hebben dus iets goed te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *